3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Karla mücadeleye 150 bin YTL

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, karla mücadele çalışmalarını değerlendirerek, 400 kilometre yola ulaşıldığını ve 150 bin YTL harcama yapıldığını belirtti.

Belediye Başkanı Secaattin Gonca, kar yağışında belediyenin çalışmalarını değerlendirdi. Karla mücadele çalışmalarında il genelinde 400 kilo metre yola ulaşıldığını ve toplam gider olarak 150 bin YTL harcamanın olduğu bildirildi. Gonca, 25 yılda bir gelen aşırı kar yağışından çetin bir mücadele ile çıktıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz hafta içerisinde tüm yurtta olduğu gibi ilimizi de etkisi altına alan olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışına rağmen, belediyemizin üstün gayret ve çalışması sonucunda kentin gündelik yaşamı olağan seyrinde devam etmiştir. Kaldı ki meteoroloji müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da yoğun bir kar yağışının en son 84’lü yıllarda görüldüğü ve o tarihten bu yana ilk kez bu denli etkili bir yağışla karşılaşıldığı da ifade edilmiştir.

Kar yağışının aralıksız devam ettiği üç gün boyunca belediyemiz kendi ekiplerinin yanı sıra mevcut iş makinelerine dışarıdan sağlanan destekle birlikte 24 saat görev yapmıştır. Karla mücadele çalışmalarında 4 greyder, 10 kepçe ve 9 kamyon kullandık. Bu çalışmalarımızda personel gideri, akaryakıt, yedek parça, yağ ve tuz gideri, şehir içi temizlik bedeli olmak üzere toplam 150 bin YTL gider tespit edilerek 400 kilo metre yola ulaştık. Bunun yanı sıra barajımızdaki su oranı yağışla birlikte 12 milyon metreküpe yükselmiş durumdadır. Bu yıl Zonguldak olarak su sıkıntısı yaşamayacağız.”

Ayrıca Gonca, karla mücadale çalışmalarında özel sektörden temin edilen iş makinalarının sahiplerine teşekkürlerini sundu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 15:57:35
Güncelleme :25 Şubat 2008 Pazartesi 16:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?