3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Katı atık zammına tepki

Tüketici Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, katı atık toplama ve taşıma ücretine yapılan zammın geri alınmasını istedi.

Topaloğlu, ayrıca halktan duyarlılık beklediklerini ve tepki göstermesini istedi.
Tüketici Hakları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topaloğlu, yerel seçimlerden sonra Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref’in ve belediye meclisinin yaptıkları ilk icraatın katı atık toplama ve taşıma işlemine zam yapmak olduğunu, zammın hiçbir makul gerekçesi olmadığını ve zammın geri alınması gerektiğini ifade etti.


Topaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, “29 Mart Yerel Seçimlerinde halkımızın büyük çoğunluğunun oyunu alarak yerelde iktidar olan CHP’li sosyal demokrat belediye başkanı ve belediye meclisinin ilk icraatı katı atık toplama ve taşıma işlemine zam yapmak olmuştur. Zammın hiçbir makul gerekçesi yoktur. Zam geri alınmalıdır. Yıllardır yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımızı siyasi iktidarlar ve yerel yönetimler değişik adlarla zamlar yaparak vatandaşlarımızı hayatından bıktırma noktasına getirmektedirler. Belediyenin asli işlevi olan su, yol, temizlik ve alt yapı belediyenin olmazsa olmazlarındandır. Bu hizmetleri yerel yönetimler en ucuz şekilde vatandaşa sunmak zorundadırlar. Belediye Başkanımız geçmişte 8 yıl belediye başkanlığı yapmıştır.

Dolayısıyla belediyenin içinde bulunduğu durumu en iyi bilenlerden biridir. Kendi söylemiyle 5 yıllık bir tatilden sonra yeniden belediye başkanı seçildiğinde geçmişte kendisine seçimi kaybettiren uygulamaları sürdürmek niyetinde olduğu anlaşılmıştır. Bunun en iyi göstergesi bundan önceki meclisin aldığı kararda ticarethaneler ve konutlarda aylık 1 TL olarak belirlenen katı atık taşıma ve toplama işlemine çiçeği burnundaki belediye başkanımız ve kendilerine sosyal demokrat, Atatürkçü, ulusalcı, sosyalist diye tanımlayan meclis üyelerinin oylarıyla konutlarda 1 TL’den 4 TL’ye ticarethanelerde 1 TL’den 10 TL’ye yükseltilmesi olmuştur. Esas anlamadığımız nokta belediye meclisi daha önceki meclis kararlarını dikkate almadan zammın uygulama tarihini Ocak ayını da kapsayacak şekilde geriye dönük olarak işletilmiş olmasıdır.

Bu konuda Tüketici Hakları Derneği olarak her türlü girişimde bulunacağımızı ifade etmek istiyoruz. Şimdi öğrenmek istiyoruz? Belediye Başkanımız ve meclis üyeleri belediyenin açıklarını kapatmak için hangi zam mı yapacaklardır? Belediye katı atık taşıma işini özel sektöre mi yaptırmakta yoksa kendi imkanlarıyla mı yapmaktadır? Ticarethanelerden 10 TL talep edilirken hangi kriterler kullanılmıştır?” dedi.


Belediye başkanı ve CHP’li meclis üyelerinin bu zam kararından derhal vazgeçmesi, belediye yönetiminin kaynak oluşturarak bu sorunu vatandaşın sırtına yüklemeden çözmesi gerektiğini ifade eden Topaloğlu, “Aksi takdirde, dernek olarak her türlü yöntemle bu zammın geri alınması için çalışmalar yapılacaktır. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve tepkisini ortaya koymasını talep ediyoruz” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 15:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?