3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Katliamdan sonra çay içmiş

Çayır köyü muhtarı Rafet Çınar ilginç iddialarda bulundu. Katliam gibi cinayetin zanlısı Şafak Köksal'ın ilk olayı gerçekleştirdikten sonra yedi kilometre yol yürüyerek ikinci olayı gerçekleştirdiğini ve yaklaşık üç kilometre uzaktaki mahallesine geri dönerek kahvehanede çay içtiğini ileri sürdü.


ÇOCUĞUNU GÖRMEK İSTEMİŞ
Muhtar Rafet Çınar cinayet olayı ile ilgili açıklamalar yaptı. Bir olayın zanlısı Şafak Köksal, bir süre önce beş aylık bebekleri Doğu'yu göstermediği gerekçesiyle eşi Ayşe Köksal ile tartıştı. Çocuğunu tekrar görmek istediğinde olumlu cevap alamayan Şafak Köksal, kaçak maden ocağına çalışmaya giden kayınpederi Hüseyin Köroğlu ve kayınvalidesi Havva Köroğlu'nu öldürmek için ormanlık alanda pusu kurdu. Pusu noktasına ilk önce baldızları İlknur ve Nazife'nin gelmesi üzerine Köksal, elindeki pompalı tüfekle
önce baldızlarını vurduğu ileri sürüldü. Olay yerinin biraz aşağısındaki virajda kamyonun içerisinde bulunan kayınpeder ve kayınvalideyi de vurduğu iddia edildi.


OLAYDAN SONRA KAHVEDE OTURUP ÇAY İÇTİ
Kendi evine dört kilometre uzaklıktaki olay yerine yürüyerek geldiği belirtilen Köksal, daha sonra yedi kilometre uzaklıktaki eşinin kaldığı evi bastı. Burada kayınbiraderi Aydın Köroğlu ve eşi Ayşe Köksal'ı da vuran Şafak Köksal, ikinci olay yerine üç kilometre uzaklıktaki evlerinin yanına gelerek yakınlarındaki kahvede oturdu. Orada çay içen zanlı jandarma ekiplerini arayarak teslim olmak istedi. Gelen jandarma ekipleri, Köksal ve pompalı tüfeğe el koydu.
Köy Muhtarı Rafet Çınar vahşet anıyla ilgili iddialarını anlatırken, "Bizim duyduğumuza göre zanlıya çocuğu göstermiyormuşlar" dedi. Bunun zanlıda psikolojik sorunlara neden olduğunu belirten Çınar, şunları söyledi: "3-5 gün önce çocuğunu görmek istemiş, göstermemişler. Dört kişi kömür ocağında kamyonda öldürüldü. Zanlı yolda pusu kurmuş. Hüseyin ve hanımı kamyonun içerisindeydi. İki baldızı virajdaymış. Ayrı ayrı yerlerdeymiş. Kızlar maden ocağında çalışmaya değil de yardım amacıyla gidiyorlar
herhalde."


Köy Muhtarı Rafet Çınar, duyduklarına göre zanlının olay yerine yürüyerek geldiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Aza arkadaşım beni aradı, sonra jandarmaya haber verdik. Kendisi de aramış, teslim olmak istediğini söyledi. Kahvehanede çay içerken gördük. Güvenlik güçleri geldi. Arabaya binerken, 'hakkınızı helal edin' dedi. Planlı bir cinayete benziyor."

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 10:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?