3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kavgacı kadınlara düğün yasağı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, kavga eden 3 kadına mahkemece verilen 3 ay 10 gün hapis, söz konusu süre kadar düğün etkinliklerine gitmeme cezasına çevrildi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, kavga eden 3 kadına mahkemece verilen 3 ay 10 gün hapis, söz konusu süre kadar düğün etkinliklerine gitmeme cezasına çevrildi.

Alınan bilgiye göre, Mansur Halatçı (54) ile kendisine ev temizliğine yardıma gelen kızı Tülay Pehlivanoğlu (29), aralarında daha önceden husumet bulunan komşuları Fatma Karaman ile tartıştı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine karşılıklı birbirlerini darp eden tarafların şikayetçi olması nedeniyle olay mahkemeye intikal etti. Çaycuma Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında Hakim Bülent Koç, Halatçı ve kızı Pehlivanoğlu ile Fatma Karaman'a 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırdı.

Hakim Koç, ilgili kanun ile kişilerin de tercihi doğrultusunda hapis cezasını 3 ay 10 gün süreyle düğün etkinliklerine katılmama cezasına dönüştürdü.

Kentteki düğün salonları yetkililerinin yanı sıra polis, jandarma ve zabıta ceza hakkında bilgilendirilerek, söz konusu kişilerin düğünlere alınmaması ya da düğünlerde görüldükleri takdirde haklarında işlem yapılması konusunda uyarıldı.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nce de hakkında verilen tedbire uyup uymadığı takip edilen kadınlar, 3 ay 10 gün süreyle düğünlere katılmayarak cezalarını tamamlayacaklar.

Anne Halatçı, mahkemenin hapis ve para cezası ile düğünlere gitmeme cezası arasında seçenek sunduğunu, bunun üzerine de düğün etkinliklerine katılmamayı tercih ettiklerini söyledi.

Cezaları kapsamında komşu, akraba ve tanıdıklarından gelen düğün davetlerini kabul edemediklerini anlatan Halatçı, şöyle dedi.

“Cezayı duyunca çok şaşırdık. Böyle bir uygulamanın olduğundan habersizdik. Kızımla birlikte cezamızı yaklaşık 1 aydır çekiyoruz. Birçok yakınımız düğünlerine neden gelmediğimizi sorduğunda ceza aldığımızı söylüyoruz. Daha önce böyle bir cezayı duymayanlar ise bize inanmakta güçlük çekiyor.”

Pehlivanoğlu da komşularıyla aralarında istenmeyen olayın yaşadığını, düğünlere gitmeleri durumunda cezalarının hapse çevrileceğinin söylenmesi nedeniyle hassas davrandıklarını belirtti.

İlçedeki düğün salonu sorumlularının kendilerini tanıdıklarını ve ceza aldıklarını bildiklerini anlatan Pehlivanoğlu, mahkemenin kararına saygılı olduklarını, söz konusu yasa sayesinde cezaevine girmekten kurtuldukları için mutluluk duyduklarını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 15:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?