3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kayak şampiyonundan ziyaret

Kayak sporunda bir kategoride Dünya şampiyonluğu, aynı şampiyonanın 2 ayrı kategorisinde de dünya üçüncülüğü dereceleri elde eden Hatice Odabaş, Zonguldak’taki Yeniceliler Derneği Başkanı Naim Emdi’yi ziyaret etti.


70 ülkeden bin 500’ü aşkın sporcunun katıldığı Özel Olimpiyatlar Dünya Kış Oyunları kayak sporunda Alp Disiplini kategorisi Yaş grubu ve seviyesindeki yarışlarda dünya şampiyonu olan Orta ve Başlangıç seviyelerinde ise iki ayrı Dünya 3.’lüğü derecesi elde eden Hatice Odabaş’ın, Bursa’da yapılan Türkiye Şampiyonaların da ise Süzülme kategorisinde Türkiye birinciliği ve Türkiye rekoru sahibi unvanları da bulunuyor.

Babasını 3 Mart 1992 yılında meydana gelen ve 263 madencinin yaşamını yitirdiği grizu faciasında babası Ziya Odabaş’ını kaybeden zihinsel engelli Hatice Odabaş, annesi Hava ve okuduğu okulun Müdürü Şaban Kayış ile birlikte Zonguldak’taki Yeniceliler Derneği Başkanı Naim Emdi’yi ziyaret etti. Kayış, Hatice Odabaş’ın kendilerine güvenildiğinde ve engellerin kaldırıldığında nelere yapabileceklerini bir kez daha gösterdiklerini söyleyerek, destek istedi.

Bu çocuklara gerek madde gerek manevi olarak destek verildiğinde engelleri aşabileceğini vurgulayan Kayış, “Hatice Odabaş olsun daha önceki engelli öğrencilerimiz olsun neler yapabildiklerini her fırsatta gösterdiler. Yeter ki engeller ortadan kaldırılsın. Maddi ve manevi olarak gerekli destek verilsin. Hatice gibi başarılı olabilecek ve yeniden hayata kazandırabileceğimiz çok gençler var. Bu gençleri kaybetmek istemiyoruz” dedi.


Odabaş’ı çiçek ve çeyrek altınla ödüllendiren Yeniceler Derneği Başkanı Naim Emdi, bugüne kadar gerek birlik ve beraberlik noktasında gerekse imkanların el verdiği ölçüde maddi olarak tüm Yeniceliler’e destek verdiklerini kaydetti. Emdi, “Hatice Odabaş’ın başarısı tüm Türk milleti gibi bizi de onurlandırdı ve gururlandırdı. Odabaş’ın Yeniceli olması nedeniyle bizleri daha da fazla sevindirdi.

Bu tür başarıların devam etmesi için ve teşvik için biz elimizden gelen desteği göstermeye hazırız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada böyle desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.
Yapılan sohbetin ardından Odabaş ailesi ve Kayış, Başkan Emdi’ye teşekkür ederek, dernekten ayrıldı.

İha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 16:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?