3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kayıp çocuklar bulundu

KAYIP ÇOCUKLAR BULUNDU

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde kendilerinden 4 gündür haber alınmayan 2 çocuk, bir balıkçı barınağında bulundu.

Karadeniz Ereğli ilçesinde 4 gün boyunca şehrin değişik noktalarında görülen çocukların, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından sahilde bir balıkçı barınağında bulunduğu ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği'ne götürüldüğü öğrenildi.

Çocuklara burada İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden gelen ekipler tarafından evden neden kaçtıkları soruldu. Çocukların ailelerin ilgisizliği nedeniyle evden kaçtıklarını belirttikleri öğrenildi. İki arkadaş daha sonra emniyetten Ereğli Devlet

Hastanesi'nde sağlık kontolünden geçirildi. İşlemleri tamamlanan iki arkadaş, daha sonra adliyeye sevk edildi. Adliyeden çıkan Emrah Sarı, Onur'un kendisini evden kaçmaya zorladığını öne sürdü. Onur Kumaz ise, "Ben eve korkumdan gidemedim. Babamın beni dövmesinden korktum. Akşam olmuştu, biz de arkadaşımla geziyorduk. Akşam geç saat olmuştu ve babamın beni dövmesinden korktum. Üç gün boyunca bir inşaatta kaldık. Karnımızı doyurmak için ekmek fırınında çalışanlardan ekmek istedik" dedi.

Emrah Sarı ise, "Arkadaşım Onur beni zorla evden kaçmamı istedi. Ben mahallede ağabeyimin bisikletine biniyordum. Onur bana geldi 'Evden kaçalım' dedi. Ondan sonra bir yerlere getirdi, dolaştık. Sonra boş bir ev bulduk. Orada kaldık baya zaman. Bir daha evden kaçmayacağım" diye konuştu.

Çocukların aileleri, evlatlarının bulunmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

ISINMAK İÇİN ATEŞ YAKINCA, YANGINA SEBEP OLMUŞLAR

İki arkadaşın 4 gün boyunca değişik yerlerde kaldığı öğrenilirken, iki akşam da Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü yanında bulunan Öğretmenler Evi inşaatında kaldıkları ortaya çıktı. Emrah Sarı ve Onur Kumaz'ın son olarak ise Kirmanlı Mahallesi Dış Çeşme Sokak'ta bulunan boş bir evde kaldıkları belirtildi. İki arkadaşın burada ısınmak için ateş yaktıkları ortaya çıkarken, ateşin büyümesi nedeniyle yangına neden oldukları kaydedildi. Çıkan yangın nedeniyle korkan 2 arkadaşın, olay yerini terk ederek başka bir yere gittikleri belirtildi.

KAYIP ÇOCUKLAR BULUNDU
KAYIP ÇOCUKLAR BULUNDU
KAYIP ÇOCUKLAR BULUNDU
KAYIP ÇOCUKLAR BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 18:17:04
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 18:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?