3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kaymakamlığın 2008 projeleri

Zonguldak'ın Ereğli ilçe Kaymakamlığı 2008 yılının ilk toplantısını yaptı.

Toplantı öncesi Kaymakam Osman Ekşi, 2008 yılında yapılacak çalışmalar hakkında ve 2007 yılında eğitim ve asayiş ile ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi.

Ereğli Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya tüm daire müdürleri katıldı.

Toplantı öncesinde basına kısa bilgilen veren Ekşi, "Şimdiye kadarki yaptığımız çalışmaların değerlendirmesini kamu hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılmasında herhangi bir sıkıntı olup olmadığını ve bu hizmetlerin daha iyi götürülmesinde alınması gereken tedbirler bunları konuşacağız. 2008 yılında hep yatırım hizmetlerinin hem vatandaş hizmetlerini daha iyi olması açısından neler yapabiliriz, planlamalar ve planlarımız nedir, ihtiyaçlarınız nedir, bunları görüşeceğiz" dedi.

2008 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılacak olan kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi ile ilgili bir kampanyanın olacağını söyleyen Ekşi, "Biz bununla ilgili daha dar çerçevede bir araya gelmiş, neler yapılabilir, nasıl bir kampanya yürütülebiliriz diye değerlendirmelerde de bulunmuştuk. Sayın Valimiz başkanlığında da bir çalışma yapılmıştı. Şu bir gerçek maalesef ülkemizde kitap okuma istatistikleri olarak, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile kendimizi karşılaştırdığımızda oldukça üzücü bir durumdayız. Kitabın önemini basınımızın da aracılığıyla ilçemiz halkına etkili yeterince duyurabilmenin çabası içinde olacağız" diye konuştu.

İkinci bir projenin olduğunu belirten, Ekşi, "Orman Bakanlığımızın tüm Türkiye'de başlattığı ağaçlandırma, kampanyası, ağaçların ve çevrenin korunması, yeşillendirilmesi, bu konuda yine bireysel ve kurumsal olarak ekstra bir çabanın içinde olacağız ve bunların çalışmalarını ilerleyen günlerde başlatılacağız. İkinci eğitim yılı başladı. İkinci yarı Ereğli'de sorun olmadan tüm okullarımızda, tüm çocuklarımız öğretmenleri ile buluştu. Öğretmen eksiğimiz ve kapalı okulumuz yok. İl düzeyinde de ilçe düzeyinde de eğitime devam konusunda herhangi bir problemimiz yok. Türkiye ortalamaları ile karşılaştırdığımız da gayet iyi durumdayız. Ama gerek okul öncesi eğitimde gerekse liseye devam konusunda oranlarımızı yüzde yüze doğru çıkarma hedefimiz var. Her ne kadar şuan ki oranlarımız, okul öncesinde yüzde elli gibi Türkiye'nin iki katı gibi bir ortalamaya sahipse veyahut liseye devam da yüzde seksen beş gibi yüksek bir oran olmasına rağmen bizim hedefimiz daha yukarılara taşımaktır."

Ereğli'nin asayiş yönünden herhangi bir sıkıntısının olmadığını, vatandaşların ve güvenlik görevlilerinin bir uyum içinde yaşadıklarını belirten Ekşi, " Gerek ilimizde gerek ilçemizde asayiş bakımından herhangi bir problemimiz yok. Jandarma ve polisimiz gayretli, fedakar çalışmaları insanlarımızın, güvenlik görevlilerimize olan yardımları ilgileri ve birbirleriyle olan uyumlu yaşamları asayiş güvenlik açısından bizleri gurur duyacağımız bir konuma getirmiştir. Ben burada hizmet veren tüm güvenlik görevlilerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza gösterdikleri bu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. 155 ve 156 telefonlarımız her zaman vatandaşımızın hizmetindedir" şeklinde konuştu.

Osman Ekşi'nin konuşmasının ardından toplan basın mensuplarına kapalı olarak gerçekliştirildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 17:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?