3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kaynakçılar işe başladı

ZERÇEV Başkanı Cevat Kır, kaynakçılık kursu görenlerin tersanede iş başı yaptığını açıkladı.
 

Zonguldak Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, ZERÇEV tarafından verilen kaynakçılık kursunu bitiren kursiyerlerin tersanelerde işe başladığını belirtti.

Gelecek dönemde de mesleki eğitim vermeye yönelik projelerle gençlere ve işsiz hemşerilerine iş ve meslek kazandırmaya devam edeceklerini belirten Kır, "Mesleki ve teknik eğitim kalifiye eleman ihtiyacının gittikçe arttığı günümüzde işsizlik sorunun çözümünde önemli bir yoludur. Geçtiğimiz dönemde düzenlediğimiz kaynakçılık kursu ile meslek sahibi olmayan gençlerimiz kurs sonrası tersanelerde çalışmaya başlamışlardır. Önümüzdeki dönemde de mesleki eğitim vermeye yönelik projelerle gençlerimize ve işsiz hemşerilerimize iş ve meslek kazandırmaya devam edeceğiz
Kdz. Ereğli sahip olduğu potansiyelle geleceğe güvenle bakması gereken önemli kentlerden biridir. Bizde bu potansiyeli kullanarak halkımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gereken neyse gerçekleştirmeye çalışacağız. Mevcut kriz ortamında işsizlik ülkemizin olduğu kadar bölgemizin de en önemli sorunlarından biridir. Herhangi bir mesleğe sahip olmayan niteliksiz iş gücü krizden en fazla etkilenen kesimi oluşturmaktadır. 'Her işi yaparım' anlayışı günümüzde geçerliliğini yitirmiştir.

İşveren, insan kaynağında, mesleki eğitimi olan, yetenekli, inisiyatif kullanabilen bireylere yönelmektedir. Bu nedenle niteliksiz iş gücü bu süreçten en fazla olumsuz etkilenmeye devam eden kesim olacaktır. Mesleki ve teknik eğitim ise kalifiye eleman ihtiyacının gittikçe arttığı günümüzde işsizlik sorunun çözümünde önemli bir yoludur.

Zonguldak, Kdz. Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği kendisine bağlı Kdz. Ereğli İş Geliştirme Merkezi (ERİŞGEM) aracılığıyla bu doğrultuda çalışmakta, kaynaklarını ilçemizde mesleki eğitimin yaygınlaştırılması ve niteliksiz insan kaynağının kalifiye edilmesi için kullanmaktadır. Meslek sahibi olan ve üretim sürecine katılan her birey geleceğe güvenle bakmaktadır. Geçtiğimiz dönemde düzenlediğimiz kaynakçılık kursu ile meslek sahibi olmayan gençlerimiz kurs sonrası tersanelerde çalışmaya başlamışlardır. Bu gençlerimiz ERİŞGEM sayesinde iş ve meslek sahibi olmuşlardır. Önümüzdeki dönemde de mesleki eğitim vermeye yönelik projelerle gençlerimize ve işsiz hemşerilerimize iş ve meslek kazandırmaya devam edeceğiz. ZERÇEV tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri de devam edecektir.

Amacımız işsizlik problemini yeterli önlemleri alarak en aza indirmek, sosyal projelerle halkımıza kent yaşamında ihtiyaç duyduğu gereksinimleri sağlamaktır. Kdz. Ereğli sahip olduğu potansiyelle geleceğe güvenle bakması gereken önemli kentlerden biridir. Bizde bu potansiyeli kullanarak halkımız ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gereken neyse gerçekleştirmeye çalışacağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:04:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?