7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Kaza birbirine düşürdü

İKİ ARKADAŞ CİNAYET GİBİ KAZA NEDENİYLE BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Zonguldak'ta meydana gelen kazada aynı araçta bulunan iki arkadaş birbirine düştü. İki arkadaş, aracı öbürünün kullandığını söyleyerek birbirlerini suçladı.

Kaza, Zonguldak'ın Türkali köyünde meydana geldi. Ercan K.'ya ait araç yol kenarında yürüyen Emine Aykan'a (72) çarptı.

Yan devrilen araçta kimse yaralanmazken, yolda yaklaşık 10 metre sürüklenen Emine Aykan'a olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Çaycuma Devlet Hastanesi'ne götürülen Aykan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından tutanak tutuldu. Aracın sahibi Ercan K. ve aracı sürdüğü iddia edilen Kadir A. (39) gözaltına alındı. İki arkadaştan Kadir A.'nın baygınlık geçirmesi nedeniyle ifade veremediği öğrenildi.

Ercan K.'nın ifadesinde, Kadir A.'nın oturduğu Başoğlu Mahallesinin girişinde arı kovanları bulunduğunu ve kovanlara bakmak için indiğinde Kadir A.'nın aracı alarak hızla mahallesine doğru ilerlediğini ileri sürdüğü öğrenildi. Köy ve çevresinde kazayı kendisinin yaptığını söylediği ileri sürülen Kadir A.'nın karakolda verdiği ifadesinde, ehliyeti bulunmadığını ve yüzde 50'den fazla oranda görme engelli olduğunu söylediği iddia edildi.

Kazada ölen Emine Aykan'ın yakını Ahmet Karabulut, "Bana Ercan arılara bakmak için araçtan indiğini, Kadir'in de arabayı çalarak hızla kaçtığını söyledi. İfadesinde de Kadir'i suçlamış. Kadir ise ifadesinde kendisinin görme özürlü olduğunu, ehliyeti bulunmadığını ve aracı da kendisinin kullanmadığını söylemiş. Daha sonra Kadir'in, 'Ercan böyle istediği için tüm suçu ben üstlendim' yönünde söylemlerinin olduğunu duyduk. Olaydan belli bir süre sonra olay yerine gittiğimde hem Ercan'ı hem de Kadir'i kaza yerinde gördüm" dedi.

Kadir A.'nın 82 yaşındaki annesi Sultan A. ise "Aracı ben gördüm, Ercan sürüyordu. Yanında benim oğlum vardı. Kumanyalar ile birlikte. Burada durmadılar ileriye doğru gittiler. Arabayı kaza yaparken görmedim ama devrildiğini yanına gidince gördüm. Caminin önünden geçerken Ercan hızlı sürmeye başladı. Neden acele ediyordu bilmiyorun" diye konuştu.

Öte yandan gözlerinden yüzde 60 oranında raporlu olduğu öğrenilen Kadir A.'nın göz hastalığı nedeniyle askerliğini yapamadığı öğrenildi. 112 Acil Servis telefon hattını arayarak yardım isteyen kişinin de Kadir A. olduğu belirtildi.

Ercan A.'nın Çaycuma ilçesi Esenyurt köyünde oturduğu evine gittiği ve kumanya poşetleri ile bekleyen Kadir'i oturduğu Başköy Mahallesine bırakmak için aracına aldığı iddia edildi.

İKİ ARKADAŞ CİNAYET GİBİ KAZA NEDENİYLE BİRBİRİNE DÜŞTÜ
İKİ ARKADAŞ CİNAYET GİBİ KAZA NEDENİYLE BİRBİRİNE DÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 16:28:03
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 19:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?