3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kazancı'dan tartışmalara tepki

Zonguldak AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, merkez ilçe yöneticileri ile birlikte yaptığı basın toplantısında, başkanlığı üzerinden Ak Parti’yi yıpratmaya yönelik söylemlerin bırakılmasını istedi.

Başkan Aytekin Kazancı, parti binasında yaptığı açıklamada, tüm partililere seslenerek, başkanlığı üzerinden yapılan tartışmaların partiye zarar verdiğini ifade etti.

Kazancı, “17 Eylül Çarşamba günü seçim kurulundan almış olduğumuz mazbata ile resmi olarak merkez ilçe başkanlık sürecim başlamış oldu. Gerek seçim süreci döneminde, gerekse seçimlerden sonra merkez ilçe başkanlık seçimi üzerinden Ak Partili olan arkadaşlar tarafından partimize zarar verebilecek tartışmalar gerçekleşti. Seçimlerin bitmesine ve merkez ilçe başkanının belli olmasına rağmen bazı söylemlerin devam ettiğini üzülerek görmekteyiz. Merkez ilçe başkanı olarak başkanlığımız üzerinden Ak Parti’yi yıpratan söylemlerin bırakılması gerektiğini düşünüyorum. Teşkilatın içinden ve dışından Ak Partili arkadaşlarımızın bir sorunu varsa bu sorunların aşılacağı ve tartışılacağı yerin teşkilat kademeleri olması gerekmektedir. Bütün söylemlerin kamuoyu önünde yapılması AK Partimize zarar vereceğini ve gerginlikleri daha fazla tırmandırmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirttim” diye konuştu.

Teşkilatlarımızın adaylığım konusunda büyük çoğunlukla onay vermesine rağmen 2 belde teşkilatından destek göremediğini ifade eden kazancı bu teşkilatların diğer aday arkadaşa destek vermeleri için kendi delegelerine demokratik olmayan bir şekilde baskı yaptığını ve teşkilat hiyerarşisi uygulandığını ileri sürdü.

Bu tavrın sürmesi halinde teşkilatlar arasında yine bölünmelere sebep olması endişesi taşıdığını ifade etti. Teşkilatı bütün olarak görmek istediğini anlatan Kazancı şöyle devam etti: “Merkez ilçe başkanı ve teşkilatım olarak seçim sürecine gireceğimiz yakın dönemde teşkilatımı bir bütün olarak görmek istediğimden bölünmelere müsaade etmemiz mümkün olmayacaktır. Bu seçim sürecinde diğer aday arkadaşımız ve ekibini mümkün olduğunca kırmadan ve demokratik bir yarış halinde geçmesi için çaba sarf ettik. Diğer aday arkadaşımız Halit Gülay’da bizleri kırmamak için gayret saffettiler, kedilerine teşekkür ediyorum. Bundan endişeleriyle AK Parti çatısı altında başka zamanlarda çalışacağımızı umuyorum.”

Kazancı, yerel seçimlerde 8 belde ve merkezde tüm belediyeleri ve il genel meclis üyeliklerini kazanmayı hedef olarak önlerine koyduklarını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 17:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?