3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kazı çalışmaları devam ediyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Kadıoğlu Köyü’nde bulunan ve koruma altına alınan bölgede kazı çalışmaları devam ediyor.


Çaycuma’ya bağlı Kadıoğlu Köyü’nde bulunan ve koruma altına alınan kazı çalışmaları devam ediyor. Kadıoğlu Köyü’nde Nizammettin Oral isimli vatandaşın tarlasında sera açarken ortaya çıkan, Roma dönemine ait olabileceği tahmin edilen tarihi eserler, mozaik figürün devamı da gün yüzüne çıktı. İnsan figürlerinin bulunduğu işlemeli, taban döşemesinin devamında yine mozaik geometrik işlemelerle süslü balta figürleri bulundu. Ayrıca kazı esnasında bir adet gümüş sikke de bulunduğu ve incelemeye gönderildiği bildirildi. İlk olarak insan figürlerinin bulunduğu işlemeli taban döşemesi zarar görmemesi için üzeri tekrar toprakla örtüldü.


Toplam 8 kişiden oluşan kazı ekibi ile birlikte tarla sahibi Nizamettin Oral’da konuklara yardım ediyor. Ereğli müzesinden gelen kazı ekibi, kazılar için bir aylık kazı ödeneğin çıktığı ve bu bir aylık sürede figürün devamını da ortaya çıkartmayı hedeflediklerini kaydettiler. Köylüler ise bir aylık çalışmanın az olduğunu, bu tarihi eser için yetkililerin daha fazla ödenek çıkartarak çalışmaların aralıksız devam etmesini gerektiğini söylediler.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 16:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?