3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kazı çalışması durduruldu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Kadıoğlu köyünde sürdürülen kazı çalışması ödeneğin bitmesi nedeniyle sona erdirildi. 

Çaycuma ilçesine bağlı Kadıoğlu köyünde bulunan tarihi mozaiğin ortaya çıkarılması için sürdürülen kazı çalışmaları ödeneğin bitmesi nedeniyle durduruldu. İki uzmanla birlikte yedi kişilik kazı ekibi bir aylık ödeneğin bitmesi nedeniyle çalışmalara son verdi. Çalışma sonucunda insan figürlerinin yer aldığı mozaik taban döşemesi ile birlikte Roma dönemine ait olduğu tespit edilen sikke, tarihi bina kalıntıları ve işlemeli çömlek parçaları bulundu. Tahrip olmuş tarihi bina kalıntılarında sıva boyları da tespit edildi. Kazı ekibinde yer alan Ereğli Müzesi Arkeologlarından Ünver Göçen, kazıların devam etmesi halinde tarihi bina kalıntılarının da ortaya çıkacağını belirtti. Köylüler ise bir aylık çalışmanın az olduğunu, söyleyerek bu tarihi eser için yetkililerin daha fazla ödenek çıkartarak çalışmaların aralıksız devam etmesini istediler.

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:05:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aydin Karali IP: 88.76.190.xxx Tarih : 27.06.2008 10:38:21

Tarihi degerlerimize sahip cikmanin bircok yolu vardir sanirim, en etkilisi Caycuma Belediyesinde ileri görüslü tarihseven bir yetkili varsa,caycuma Havaalani faliyete gecince ilimize yerli ve yabanci turistlerin gelecegini gözönüne alinca, Caycumanin kalkinmasinda Tarihi ve Kültür degerlerinin büyük rolü olacaktir.