3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kedi ve köpeklere AB fonuyla aşı

Zonguldak'ta Avrupa Birliği fonlarından ücretsiz olarak temin edilen kuduz aşıları, kedi ve köpeklere uygulanmaya başlandı. Ay sonuna kadar kentteki tüm kedi ve köpekler aşılanacak.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın ülke genelinde başlattığı kuduz aşısı çalışmaları kapsamında, Zonguldak'ta kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapılmaya başlandı. Bakanlığın AB fonlarından ücretsiz olarak temin ettiği aşılardan Zonguldak'a gönderilen 5 bin aşı, evlerde beslenen kedi ve köpeklere uygulanacak. Aşı çalışmasına bugün Zonguldak Belediyesi'ne ait mezbahanenin bahçesinde başlandı.

Zonguldak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü veteriner hekim Rıza Akçay, belediye hoparlöründen yapılan anonslar üzerine vatandaşların getirdiği kedi ve köpeklere kuduz aşısı yaptı. Tarım İl Müdürlüğü ile yapacakları ortak çalışma ile öncelikle belediye sınırları içindeki tüm kedi ve köpekleri aşılayacaklarını belirten Akçay, “Yarından itibaren mahalle mahalle gezerek aşılama çalışmamızı sürdüreceğiz. Aşı yettiği taktirde belde ve köylerimizdeki hayvanlarda da aynı çalışmayı yapacağız” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 18:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?