3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

KEFSAD'tan nostaljik fotoğraf sergisi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Fotoğraf Sanatı Amatörleri Derneği (KEFSAD) tarafından, 1920-1940 yılları arasında Ereğli insanını, sosyal yaşamını ve kültürünü ait fotoğraf sergisi düzenlendi.

Kdz.Ereğli’de KEFSAD tarafından “Fotoğraflar Sahibini Arıyor” konulu 1920 -1940 yıllarının Ereğli’sine insanlarına, sosyal yaşamına, kültürüne ait 55 adet cam negatifin günümüz teknolojisine uyarlanarak sergilendi. Sergide duygusal anların yaşandığını belirten KEFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Lale Tunca fotoğrafların sahibini bulduğunu kaydetti.

Serginin yoğun ilgi gördüğünü anlatan Tunca, “Sergimizi ziyaret eden kişilerin gerek kendileri gerekse anneleri, babaları, amcaları, dedeleri fotoğraflar üzerinden tespit edilmiş ve duygusal anlar yaşanmıştır. Sergilenen 55 adet fotoğraftan, 23 ziyaretçiye 31 adet fotoğraf hediye edilmiştir. Derneğimiz bünyesinde bulunan toplam 400 adet fotoğrafın bir kitap şeklinde basılıp, yarınlarımıza armağan olarak bırakılması en büyük hedeflerimizden biridir. Yaşadığımız coğrafyada bu kitap projesini destekleyecek sponsorlara ihtiyacımız vardır. Sosyal ve tarihsel sorumluluğumuzdan dolayı, kişileri, kurum ve kuruluşları projemize destek vermeye davet ediyoruz. Bir haftalık sergimiz boyunca, yoğun ilgi gösterdikleri için tüm Ereğli halkına teşekkür ederiz. ‘Fotoğraflar Sahibini Arıyor’ isimli sergimizin sonunda şunu diyebiliriz. Fotoğraflar sahibini buldu.”

Fotoğraflar, 17-24 Ekim 2008 tarihleri arasında Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda sergilenmişti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 10:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?