6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Kent konseyi logosunu arıyor

ZONGULDAK KENT KONSEYİ LOGO YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Zonguldak Kent Konseyi Yürütme Kurulu son toplantısında çalışmaları değerlendirdi.

Zonguldak Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile çalışma kurulları farklı konularda projeler geliştirmek için çalışıyor. Son toplantıda kent konseyini sembolize eden bir logo çalışması konusunda şartname hazırlanması kararlaştırıldı.Yapılan rutin toplantılarda, toplumsal, kentsel ve sosyal projeler üzerinde yapılan hazırlık çalışmalarının süreç ve yöntemleriyle ilgili görüş alış verişinde bulunuyor. Alt çalışma gruplarının kendi alanlarındaki çalışmalarıyla ilgili hazırlıkların sonuçları ve çalışma yöntemleri yürütme kurulu tarafından değerlendirilerek destekleniyor.

Zonguldak Kent Konseyi bünyesinde bulunan Lavuar Alanı Çalışma Kurulu, Kentsel Strateji ve Planlama Çalışma Grubu, Çevre Çalışma Grubu, Yerel Yönetimleri İzleme Çalışma Grubu, Kültür Sanat ve Eğitim Çalışma Grubu, Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Çalışma Grubu, Spor Çalışma Grubu, İmar Planlama ve Ulaşım Çalışma Grubu’nun çalışmalarıyla ilgili sonuçların şekillenmesi bekleniyor.

Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin Başkanlığı’nda bir araya gelen yürütme kurulunun son toplantısının bir bölümüne Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de katılarak öneri ve talepleri dinledi. Konsey son toplantısında bazı noktalarda yaşanan çökmeler, merdivenler, kadın meclisi, gençlik meclisi, şehircilik ve sosyal projelerle ilgili konuları tartıştı. Hakan Akçin’in tasman olarak adlandırılan ve maden üretimine bağlı olarak yerleşim bölgelerinde ki yüzeylerde meydana gelen çökmelerin boyutu hakkında yaptığı sunumu izleyen Belediye Başkanı İsmail Eşref Kent Konseyi Üyelerine ve raporu hazırlayıp sunan Hakan Akçin’e teşekkür etti. Çalışmanın farklı yönleriyle derinleştirilmesini isteyen Eşref kent konseyinin çalışmalarından çıkan sonuçların ve önerilen kendileri için önemli olduğunu söyledi. Başkan Eşref, “Sizler halk ve çoğulcu katılım adına bu çalışmaları yaparak bizleri yönlendireceksiniz. Bizler de üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Sizin çalışmalarınızı önemsiyor ve sonuçlarını bekliyoruz. Verdiğiniz emek ve çaba için teşekkür ederim” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin çalışma kurullarında kent adına güzel projelere imzalar atıldığını belirterek, “Çalışma kurullarımızda kentsel gelişmeye destek sağlama amaçlı projeler üretiliyor. Bu projelerin şekillenmesiyle birlikte değerlendirip hayata geçmesi için birlikte mücadele edeceğiz. Üzerinde durulan konular var. Bunlar netleştikçe basın ve kamuoyu ile paylaşacağız. Çalışma kurullarımıza ve kent konseyi üyelerimize çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Sayın İsmail Eşref’e çalışmalarımızla ilgili bilgiler verdik. Önümüzde ki günlerde projelerimiz netleştikçe somut adımlar atılacaktır” diye konuştu.

Başkan Yesari Sezgin Kent Konseyi’ni sembolize eden bir logo için yarışma düzenleneceğini belirterek şartnamenin duyurulacağını söyledi. Yaratıcılığına güvenen herkesin bu yarışmaya katılmasını isteyen Sezgin, “Yarışmaya katılacak eserler için şartnamemiz hazırlanıyor. Kent Konseyleri artık daha önemli hale geldi. Yapılacak yarışmaya katılacak eserlerde kenti sembolize eden, kent konseyinin önemini sembolize eden vurgular bizim için önemli. İlgi duyan herkesin katılması konusunda şimdiden hazırlıklara başlamasını arzu ediyoruz. Tüm eserler bizim için önemli. Bunları bir sergi ile de kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

ZONGULDAK KENT KONSEYİ LOGO YARIŞMASI DÜZENLİYOR
ZONGULDAK KENT KONSEYİ LOGO YARIŞMASI DÜZENLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 13:38:04
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 18:02:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?