3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kent Konseyinden Posbıyık'a ziyaret

Kdz. Ereğli Kent Konseyi Ereğli Belediye Başkanı Halli Posbıyık'ı ziyaret etti.
 

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kent Konseyi Başkanı Akın Çamcı ve yönetim kurulu üyeleri Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halli Posbıyık'ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Kent Konseyi Başkanı Akın Çamcı, Başkan Posbıyık'ı ziyaretlerinin amacının hem yeni görevlerinde başarılar dilemek hem de Kent Konseyi hakkında ki görüşlerini öğrenmek olduğunu belirtti.

Kent Konseyi'ni siyasetin dışında tutmaya çalıştıklarını belirten Çamcı, yerel seçimler öncesi de faaliyetlerini askıya aldıklarını belirtti. Çamcı, “Yeni görevinizde başarılar dileri. Yengi görevinizi kutlamak hem kent konseyi hakkındaki görüşlerimizi aktarmak hem de sizin görüşlerinizi almak için ziyaret ettik. Biz 7 Şubat 2008'de yapılan genel kurulda Kent Konseyi Yönetim Kurulu olarak seçildik. Bu arada geçen süre içerisinde Kent Konseyi yasasında belirtilen temel felsefeden ayrılmadan çalışmalarımızı sürdürmeye çalıştık. Ortak akıl ve kentlilik bilincini yerleştirmektir.

Bütün görüş farklılıkları bir ada toplayıp kentin çıkarları için ortak davrana bilmek. Yönetim kurulu olarak sağlam bir yapı oluşturmaya ve temelini sağlam atarsak üzerine sağlam yapılacak inşaat sağlam olacaktır kanısıyla hareket ettik. Başlangıçta esas hedefimizin ana sorunları kapsayacak şekilde uzman kuruluşları katılımlarıyla oluşacak komisyonlar oluşturmak. 7 tane ana sorun tespit ettik ve 7 komisyonu oluşturduk. İlgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle oluşturulan komisyonlar. Siyasetin dışında tutmak hedefini hep göz önünde tuttuk. Yerel seçimler öncesinde de faaliyetlerimizi askıya aldık.

Farklı yorulmalara neden olmamak için. Seçim sürecinden sonra termik santral olayı meydana geldi. Kent Konseyi'nin yeniden yapılanmasını siz ifade ettiniz. Kent Konseyi iki yılda bir genel kurul yapıyor. Kent Konseyi'nin hiçbir siyasiyle bağlantısı olmamasını istiyoruz. Seçim sürecinde bile bazı gazetelerin yazdıklarına bile cevap vermedik. Bu konu da sizin de görüşlerinizi dinledikten sonra oturup ne yapmamız gerektiğine karar vereceğiz” dedi.


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kent Konseyi hakkında bir fikir ve ya beyanda bulunmayacağını belirterek, “Ziyaretinizden şeref duldum memnun oldum. Teşekkür ediyorum. Her han gibi bir fikir veya beyanda bulunmayacağım., ne zaman ne yapacağımızı tekrar görürüz” dedi

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?