3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Kereste' almaya gitti, dönmedi

İKİ ÇOCUK BABASI ÜÇ AYDIR KAYIP

Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde yaşayan inşaat ustası 47 yaşındaki Halit Yılmaz, üç aydır kayıp. Yılmaz'ın, "Kereste almaya gidiyorum" diyerek 3 bin 500 lira ile evden ayrıldıktan sonra bir daha eve dönmediği belirtildi.

Saltukova beldesinde inşaatlarda usta olarak çalışan Halit Yılmaz, inşaatını yaptığı evin kerestesi yetmeyince 6 Eylül 2009'da arkadaşları Mustafa Baysan ile Sedat Aydınoğlu ile birlikte Filyos beldesine gitti.

İddiaya göre, üç arkadaş bir restoranda alkol aldıktan sonra Mustafa Baysan'a ait kamyonetle Saltukova'ya dönmek için yola çıktı. Halit Yılmaz, Filyos beldesi Öteyüz Mahallesi'nde kendi isteğiyle arabadan ayrıldı. Eve gelmemesi üzerine şüphelenen ailesi durumu jandarmaya bildirdi.

İki çocuk babası Halit Yılmaz'ın eşi Nuray Yılmaz, eşinin kaybolduğu gün birlikte alkol aldıkları Mustafa B. ve Sedat A.'nın jandarmaya verdikleri ifadelerinde "Kendi isteğiyle Öteyüz Mahallesi'nde indirdik. Başka bir şey bilmiyoruz" dediklerini söyledi.

OĞLUNU BEKLİYOR

Torunları ve geliniyle birlikte oğlunun geri dönmesini bekleyen 65 yaşındaki anne Mürvet Yılmaz da oğlu Halit Yılmaz'ın hayatından endişe ettiğini belirtti. Oğlunun arkadaşlarıyla buluştuğu gün kaybolduğunu anlatan Mürvet Yılmaz, olayın araştırılmasını istedi.

Babasının her yerde kayıp olduğunu söylediklerini, gerekli yerlere müracaatları yaptıklarını anlatan 18 yaşındaki Doğan Yılmaz da şöyle konuştu: "Babam cebindeki 3 bin 500 lira ile kereste almak için evden ayrıldı. Babam zaman zaman alkol alırdı ancak eve gelirdi. Beni çok severdi. Ama en son arkadaşlarıyla Filyos'a gittikleri günden beri ortalarda yok. Öldü mü? yaşıyor mu? Bilmiyoruz. Her yere kayıp müracaatı yaptık. Bir izine rastlayamadık. Babam sağ ise bir an önce eve gelmesini bekliyoruz."

Aile, Halit Yılmaz'ın bulunması için yetkililerden yardım istedi.

İKİ ÇOCUK BABASI ÜÇ AYDIR KAYIP
İKİ ÇOCUK BABASI ÜÇ AYDIR KAYIP
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 11:36:03
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 15:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 217.191.74.xxx Tarih : 9.12.2009 20:55:57

türkiyede100 tl icin adam öldürülüyor rahmetlinin cebinde en son 3500 tl varmis bu bazilari icin iyi paradir birde aradan gecen bu kadar zaman icinde ortaya cikmamazi bunun öldürülüp bir yerlere muhtemelen gömülmüstür diyer 2 arkadaslari  emniyet yetkilileri daha iyi bilirler ama su an tek süpheli o 2 ki  arkadasidir cünkü bunlar beraber icmisler aralarinda herangi bir meseleden kavga veyahut tartisma olmus olabilir herseyin ilaci zaman bakalim zaman ne gözterecek insallah yanilirimda katilleri bu 2 ki arkadasi cikmaz