3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kermeste 31 bin TL toplandı

Memur-Sen Zonguldak Temsilciliği, Zonguldak Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteği ile Filistin için yapılan kermes sona erdi. Kermeste toplam 31 bin 210 TL toplandı.


Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği, Zonguldak Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından ortaklaşa Güzel Sanatlar Galerisi’nde Filistin’e destek amaçlı düzenlenen kermes sona erdi. Kermeste toplam 31 bin 210 TL para toplandı. Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği olarak İsrail’in Gazze’yi işgali sonrası önce kitlesel basın açıklaması, akabinde de düzenlenen kermeste bütün Zonguldak halkının Filistin’deki halkımızla tek yürek tek vücut olunduğunu ifade etti. Hastanedeki hemşireden okuldaki öğretmene, kuran kursundaki öğrenciden esnafa kadar bütün Zonguldak halkının büyük ilgi gösterdiği kermese ilgisinden dolayı tüm Zonguldak halkına teşekkür ettiğini belirten Aşkar, kermeste toplanan yardımlar hakkında da bilgi verdi. Bir hafta süren kermeste her gün toplanan yardımların tutanak altına alınıp bankaya yatırıldığını belirten Aşkar, “1 haftalık süre sonunda Zonguldak halkının desteği olarak toplanan 31 bin 210 TL Filistin halkına ulaştırılmak üzere İHH, Can Suyu, Deniz Feneri ve Kimse Yok Mu adlı yardım kuruluşlarımızın hesabına aktarılmış ve dekontları kamuoyuna sunulmak üzere sendikamızda muhafaza edilmiştir. İsteyen her vatandaşımız istediği an dekontlarımızı gelip görebilir. buradan tüm Zonguldak halkımıza Filistin’e yardımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.


“HER YER FİLİSTİN HEPİMİZ FİLİSTİNLİYİZ” MİTİNGİNE DAVET

8 Ocak 2009 tarihinde Ankara’da yapılacak miting ile ilgili bilgi veren Kamuran Aşkar, “18 Ocak 2009 Pazar günü Ankara Sıhhiye meydanında Memur-Sen, Müsiad, Hak-iş ve AGD öncülüğünde yapılacak olan ‘Her yer Filistin, Hepimiz Filistinliyiz’ mitingine ilimizden de Memur-Sen İl Temsilciliği olarak katılacağız. Birlikte mitinge gitmek isteyen tüm Filistin dostlarının sendikamıza müracaat etmelerini bekliyoruz. Miting için 18 Ocak Pazar günü Zonguldak merkezinden araba kaldırılacaktır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 18:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?