7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

KESK bildiri dağıttı

KESK, TEKEL İŞÇİLERİ İÇİN BİLDİRİ DAĞITTI

KESK Çaycuma Bileşenleri tarafından TEKEL işçilerine destek için Çaycuma’da bildiri dağıtıldı.

20 Şubat’ta Ankara’ya giderek TEKEL işçilerine destek vereceklerini belirten KESK üyeleri, Çaycuma halkına TEKEL işçileriyle sürdürülen dayanışmanın artarak devam etmesi çağrısında bulundular. KESK Çaycuma Bileşenleri tarafından dağıtılan bildiride özetle şu ifadelere yer verildi:

“TEKEL İşçileri için yapılan eylemlerden caydırmak için tebligat üzerine tebligat çıkaran Hükümet, bu açıklamamızı bizim 20 Şubat Cumartesi günü Ankara’da yapacağımız eylemin tebligatı olarak kabul etsin.

Tebliğ ediyoruz: 20 Şubat Cumartesi günü Ankara’da sendika temsilcilerimiz TEKEL işçilerinin yanında olacak; sloganlarla, ıslıklarla, türkülerle, halaylarla TEKEL işçileri ile kucaklaşacaklar. Tebliğ ediyoruz. 20 Şubat Dünya Sosyal Adalet gününde Ankara’da TEKEL direnişinin kalbinde hep birlikte adalet isteyecekler, cumartesi gecesini TEKEL direnişinde geçirecekler. Hükümet verdiği süre sonunda TEKEL işçilerine müdahale edeceğini ilan etti. Tebligatları kabulümüzdür. Biz de tebliğ ediyoruz. TEKEL işçisine yönelik olası bir saldırıda bu ülkenin emekçileri olarak sessiz kalmayacağız, bütün ülkede misliyle karşılık vereceğiz. Eylemlerimizle karşılık vereceğiz. Tüm emek ve meslek örgütlerini, aydın ve sanatçıları ve tüm halkımızı TEKEL işçileriyle dayanışma içinde olmaya ve yapılacak eylemlere katılmaya davet ediyoruz. TEKEL işçilerinin haklı talepleri karşılanmalıdır. 4/B, 4/C başta olmak üzere bütün sözleşmeliler kadroya alınmalıdır. Herkese güvenceli iş ve insanca yaşanacak ücret hakkı sağlanmalıdır.”

KESK, TEKEL İŞÇİLERİ İÇİN BİLDİRİ DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 18:47:01
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 18:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?