3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

KGD 4 yaşında

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) 4. kuruluş yıldönümünü kutluyor. 

Kurulduğu, 7 Kasım 2003 tarihinden bu yana Zonguldak'ta yaptığı etkinlik ve mesleki çalışmalarla kamuoyunun beğenisini kazanan KGD Yönetim Kurulu üyeleri, hep birlikte kahvaltı yaptıktan sonra Atatürk Anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulundular. TGD üyeleri daha sonra ise Vali Yavuz Erkmen makamında ziyaret etti. 

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, "Biz, Gazetecilik meslek kuruluşu olmanın da ötesinde, Zonguldak'ın, bölgemizin ve ülkemizin geleceği için, gelişmesi için taraf olduk. Kararlılığımızı ve etkinliğimizi ortaya koyarak, bölgemizdeki tüm siyasi, sivil toplum ve meslek örgütlerini harekete geçirdik" diyerek bölge ve ülke menfaatlerini gözettiklerini vurguladı.. 

Derneğin sadece Zonguldak'ta değil Türkiye'de de saygın bir yer edindiğini ifade eden ve Türkiye'nin gazetecilik alanında en saygın isimlerinin etkinliklerine katıldığını belirten Başkan Sav, "Elbette her kesimin takdirini kazanan etkinliklerimizi daha da geliştirecek ve sürdüreceğiz. Bizim misyonumuz, konuşmak değil, iş yapmaktır. Derneğimiz, tüm üyelerinin aktif katılımıyla, çalışmaları ve etkinlikleriyle yine Zonguldak'ta gündemi belirleyecektir. Sadece Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin etkinliği ve gücü altında değil, aynı zamanda gazetecilik etik ve ahlak kurallarının uygulanmasında da tüm gazetecileri birlik ve beraberliğe davet ediyoruz" dedi. KGD'nin kurulduğu günden beri güzel işler yaptığını belirten Vali Yavuz Erkmen de, dernek çalışmalarının il geneline yayılmasının yararlı olacağını vurguladı. 

Zonguldak'ın gelişmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz Erkmen ayrıca, ilköğretimi bitirmiş ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ortaöğretime devam edemeyen başarılı öğrencilere destek sağlamak amacıyla başlatılan kampanyaya herkesin destek vermesini istedi. Erkmen, başlatılan kampanya ile Zonguldak'taki okuma oranının yüzde 78 ile Türkiye'de ilk 5 arasında bulunduğunu kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 11:36:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?