3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

KGD 6. yaşınım kutladı

Karaelmas Gazeteciler Derneği, 6’ncı yaşını çeşitli etkinliklerle kutladı.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle, Paşa Kebap Salonu’nda kahvaltı düzenlendikten sonra, Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, Saygı duruşunda bulunuldu.


Zonguldak ve İlçelerinde görev yapan çok sayıda gazetecinin katıldığı kahvaltıda konuşan, Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Başkanı Yaşar Atilla Öksüz, derneğin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Derneğin, bundan önce yaptığı etkinliklerin bundan sonra da artarak devam edeceğini anlatan Başkan Öksüz, “Karaelmas Gazeteciler Derneği, 7 Kasım 2003 tarihinde kuruldu. Kurulduğu ilk günden bugüne, Meslek içi eğitim başta olmak üzere, birçok etkinliğe imza attı. Geçimini gazetecilikten sağlayanların üye yapılması ilkesiyle yola çıkıp meslek içi ve sosyal anlamda sayısız etkinlik yapan Karaelmas Gazeteciler Derneği, bugün 6. yılını kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Gazetecilik mesleğini faal olarak yapanların bir araya gelerek oluşturduğu bu çatıyla geçen zaman içinde asli görev olarak gördüğü girişimleriyle meslek içi eğitim toplantıları, birlik ve dayanışmanın arttırılmasına yönelik etkinlikler, Türkiye’nin sayılı gazetecilerinin katıldığı panel ve seminerler, Karaelmas Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması gibi sayısız etkinlikle mesleğe gereken saygınlığın kazandırılması yönünde çaba harcadık.

Çalışmalarımız elbette yeterli değil. Eksikliklerimiz mutlaka vardır ve bu eksikliklerimizi birlik ve beraberlik içerisinde giderme gayreti içerisindeyiz. Derneğimiz, kurulduğu ilk günden itibaren üyelerinin, gazeteciliğe gönül vermiş, emek vermiş insanların bir araya geldikleri, sevinçlerin, başarıların ardından gururun ve mutluluğun paylaşıldığı, kimi zaman gazeteciliğin doğası gereği yine en ateşli tartışmaların yaşandığı ama en sonunda uzlaşmanın getirdiği keyfin yaşandığı bir gazetecilik yuvası oldu.

Bakanlarımızdan milletvekillerimize, sivil toplum örgütlerinin başkanlarına, önde gelen gazetecilerimize kadar sayısız değerli ismi konuk ettiğimiz derneğimiz, kapılarını her kesime sürekli açık tutuyor. Karaelmas Gazeteciler Derneği, Türkiye’nin ve bölgemizin geleceği adına net tavrını açıkça ortaya koyuyor. Bölgemizin ekonomik ve sosyal gelişimi için verilen mücadelelerde öncü bir rol üstlenen derneğimiz, çok sayıda önemli konunun sadece Zonguldak ve bölge kamuoyunda değil Türkiye kamuoyunda da tartışmasını sağlama başarısını gösterdi.

Meslek içi dayanışma ve mesleğe saygınlık kazandırılması yönünde birçok projesi bulunan Karaelmas Gazeteciler Derneği, dernek üyesi olsun ya da olmasın bütün gazetecilere kapısını açarak herkesi kucaklamayı görev olarak gördü. Meslek içi dayanışmanın tüm unsurlarıyla hayata geçirilebilmesi için verilen mücadeleyi yılmadan sürdüreceğiz. Geride bıraktığımız, sayısız etkinlik ve başarıya imza attığımız 5 yıl boyunca bizlere destek olan başta üyelerimiz ve gazeteciliğe gönül verenler olmak üzere bürokratlarımıza, siyasetçilerimize, sivil toplum ve demokratik kitle örgütlerimize, katkı sağlayan herkese en içten teşekkür ederiz” dedi.
Öksüz, 2009 yılında yapılacak olan “Karaelmas Gazetecik Başarı Yarışması” ödül töreni ile ilgili 2008 yılına ait eserlerin yıl sonuna kadar hazırlanması gerektiğini hatırlattı.


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav’da yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik ve sorumluluk çerçevesinde faaliyetlerin devam edeceğini belirterek, “derneğimiz ilk kurulduğunda, üç ihtiyaçtan kuruldu. 1-Mesleğini gazetecilikten sağlayan gazetecilerin oluşturduğu bir dernek olmalı. 2-Faaliyet yapan bir dernek olmalı. 3-Bir ömür boyu başkanlık yapılmayan bir dernek olmalıydı. Biz bu üç ihtiyacı yerine getirdik.

Doğru bildiğimizi yapmaya çalışıyoruz. Kimseye karşı da ön yargılı değiliz. Amacımız, Zonguldak’a hizmet etmek, Zonguldak’ın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaktır. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da faaliyetlerimiz devam edecektir” diye konuştu.
Kahvaltının ardından, Karaelmas Gazeteciler Derneği yöneticileri ve çok sayıda gazetecinin katılımı ile Atatürk Anıtı’na çelenk konulup, saygı duruşunda bulunuldu

İha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:22:47
Güncelleme :7 Kasım 2008 Cuma 15:24:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?