3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

KGD ünlü gazetecileri ağırlayacak

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin “Başarı Ödülleri Yarışması” ödül töreni Türkiye'nin önde gelen gazetecilerin katılımıyla yapılacak.

Ödül törenine, TGC Genel Başkanı Orhan Erinç ve önde gelen gazetecilerin yanı sıra Zonguldak'ta yetişip Türkiye'nin değişik yerlerinde medyanın önemli mevkilerinde görev yapan gazeteciler katılacak.
Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) tarafından düzenlenen “Başarı Ödülleri Yarışması” ödül töreni 18 Ekim 2008 Cumartesi günü saat 14.30'da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonunda yapılacak törende yapılan yarışmada dereceye giren 11 gazeteciye ödüllerinin verilmesinin yanında Zonguldak'ta mesleğe yıllarını vermiş gazeteci büyüklere de “Özel Ödül” takdim edilecek. Törene il dışından gelen gazetecilerin onure edileceği törende, yarışma ve organizasyona destek verenlere hediyeleri takdim edilecek.

Törenin ardından ise Demir Medya Genel Koordinatörü, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı Harun Ersoy'un 37 yıllık haber fotoğraflarından oluşan “Harun Ersoy'un arşivinden” isimli fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Harun Ersoy'un fotoğraf sergisi 18 Ekim 2008 Cumartesi günü ödül töreninden hemen sonra, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Zonguldaklıların beğenisine sunulacak olup sergi 10 gün açık kalacak.


KGD Yönetimi, ödül töreniyle birlikte Zonguldak dışındaki gazetecileri bir araya getirmeyi amaç edindiklerini bildirdi. Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, ülkenin değişik yerlerinde önemli görevlerde bulunan Zonguldak'ta yetişmiş ve Zonguldak gönüllüsü gazeteciler sayesinde, kenti ve sorunları daha iyi anlatma şansı bulunacağını belirtti. KGD açıklamasında bu toplantıların genişletilerek devam ettirileceğine hatırlattı.


Kurulduğu günden bu yana, meslek içi eğitim başta olmak üzere, Zonguldak'ın genel sorunlarının çözümü yönündeki çalışmalarla adından söz ettiren Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin ödül törenine, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, Dış İşleri eski Bakanı ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mümtaz Soysal, Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Başkanı Göksel Bozkurt, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, Gazeteci Tümer Argın, Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu üyesi Şener Gökçe, Fotoğraf Sanatçısı Haluk Çobanoğlu, NTV Haber Kamera Şefi Mesut Dengibilgin, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Aykut Küçükkaya, Kanal Türk Muhabiri Levent Öztürk, FOX TV Muhabiri Kemal Aktaş'ın yanı sıra, Yaygın Medyada görev yapan çok sayıda gazetecinin ve yıllar önce Zonguldak'ta çeşitli gazetelerde görev yapıp halen İstanbul, Ankara ve çeşitli illerde Gazete ve Televizyonlarda görev yapan gazeteciler de törene katılacaklar.


Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu, Cumartesi günü AKM'de gerçekleştirilecek olan “Ödül Töreni”ne başta Zonguldak ve ilçelerinde görev yapan tüm gazeteciler olmak üzere bürokrat, siyasetçi, sendikacı, dernek ve oda temsilcileri ile vatandaşların davetli olduğunu belirterek, “Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak, gerek meslek içi eğitim başta olmak üzere gerekse Zonguldak'ın genel sorunlarının çözümü konularında önemli çalışmalar yaptığımıza inanıyoruz. Bu yıl 3'ncüsünü gerçekleştireceğimiz “Karaelmas Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması” ödül töreninde, başta gazeteciler olmak üzere, Bürokrat, siyasetçi, Dernek ve Oda temsilcilerini aramızda görmek istiyoruz” denildi.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:22:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?