3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

KGD'den GMİS'e kınma

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendika (GMİS) Salonunda gerçekleşen olağanüstü genel kongreye alınmayan gazeteciler ile ilgili Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) kınamada bulundu.

29 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Olağanüstü Genel Kurul Kongresi’nin yapıldığı binaya, yerel ve yaygın basın temsilcisi gazeteciler alınmamıştı. Olayla ilgili Karaelmas Gazeteciler Derneği konu ile ilgili GMİS’i kınadı.

KGD yönetimi tarafından yapılan açıklamada, “Kurum ve kuruluşların kurum içi özel toplantı ve görüşmelerinde basın mensupları, üzerlerine düşen görevi zaten yapmakta, görev ve yetki sorumluluklarına saygı göstermektedirler. Ancak kamuoyunun yakın takip ettiği, binlerce maden işçisi ve Zonguldak’ı ilgilendiren, tarihi ve hayati gelişmelerin yaşandığı kongre görüşmelerine, gerek görüntü almak gerekse izlemek için gazetecilere izin vermeyen zihniyeti anlamakta ve yorumlamakta güçlük çekiyoruz. Demokrasi ve çok sesliliğin savunucusu olduğuna inandığımız Genel Maden İşçileri Sendikası’nın adına ve konumuna yakışmayan bu tavrı basın camiamızda büyük üzüntüyle karşılanmıştır. Basın hürriyetini engellemeye ve yaşananları saklamaya yönelik olarak gördüğümüz bu yaklaşımı öneren yöneticiler ve kararı aldığı belirtilen kongre divan heyetini şiddetle kınıyor, demokrasi ve çok sesliliğin savunucu olduğunu söyleyen tüm kurum ve kuruluşları, bu ve buna benzer yaklaşımlar göstermemeleri konusunda şimdiden uyarıyoruz” denildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 13:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?