3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

KGD'den öğrencilere gazetecilik dersi

Zonguldak'ın Kapuz Mahallesi'nde bulunan Kapuz İlköğretim Okulu öğrencileri iletişim dersinde medya ve gazetecilik hakkında bilgilendirildiler.


Kapuz İlköğretim Okulu 7/A ve 7/B sınıfı öğrencilerine Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Atilla Öksüz'ü tarafından iletişim ve gazetecilikle ilgili bilgiler verdi. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Cemile Ovaz ve Beden Eğitim Öğretmeni Oğuzhan Akman'ın daveti üzerine okula gelen Öksüz, “İletişim benimle başlar” ders konusunda deneyim ve düşünceleri paylaşarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Cemile Ovaz, “Sosyal Bilgiler dersimizde iletişim konusunu işlerken iletişim ve gazetecilik konusunda deneyimli bir isimle birebir tanıştırmak ve sorularınızı kendisine yöneltmenizi istedik. İletişim ve iletişim araçlarıyla neleri merak ediyorsanız sorabilirsiniz” dedi.


İletişim ve gazetecilik konusunda kıs bir ön bilgi veren Atilla Öksüz, daha sonra öğrencilerden soruları yanıtladı. Hangi şartlarda habercilik yapıldığına merak eden öğrencilerden erkeklerin spor sayfalarına, kızların ise magazin haberlerine olan ilgisi dikkat çekti.

Öksüz'ün gelişmeleri takip edebilmek için yerel gazetecilerin izlenmesi gerektiğini belirtmesi üzerine öğrencilerden bazıları yerel gazete görmek istediklerini belirterek, neden yerel gazeteleri her yerde bulamadıklarını sordular. Öksüz ise, bu konuda yerelde önemli bir eksik bulunduğunu son dönemde kısman de olsa bayi satışına başlandığını ancak bunların şehir merkeziyle sınırlı kaldığını belirterek, “Yerel gazetelerin mahallelere kadar çıkması gerekiyor. Ancak abonelik sisteminden kaynaklanan bir kısır döngü var. Son dönemde yasal düzenlemelerin de etkisiyle abonelik sisteminin dışına çıkılmaya başlandı. Biz de bu talebinizi arkadaşlarımıza anlatacağız” dedi.


Öğrencilerin ilgisi karşısında memnuniyetini dile getiren Öksüz, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 19:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?