6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

KGD'nin standı ilgi gördü

KGD'NİN STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin üçüncüsünü düzenlediği Sultanahmet Meydanı'ndaki “Babıali Şenlikleri”ne katılan Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin (KGD) standı, İstanbulluların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Zonguldak'taki tüm yerel gazetelerin ve Zonguldak'la ilgili kitapların sergilendiği stantta, gazeteler ücretsiz dağıtılıyor. Babıali Şenlikleri'nin önceki akşamki açılış törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın yanı sıra yazılı, görsel ve işitsel medyanın önde gelen temsilcileri ile basın emekçileri katıldı. Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği de, Anadolu'dan katılan iki basın örgütünden biri oldu. Açılışta konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul'un dünyanın en güzel şehri olduğunu söyledi. Önceden basın yayın kuruluşlarının Babıali'de faaliyetlerini yürüttüğünü, ancak şu anda farklı yerlerde çalıştıklarını ifade eden Vali Mutlu, gazetelerin Babıali'de en azından bir ofis bulundurması gerektiğini belirtti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç de, Babıali Şenlikleri'nin amacının meslektaşlar arasındaki dayanışmayı, buluşmayı, geçmişteki Babıali ortamında yaratmak, onların hem kendi meslektaşlarıyla hem de izleyici ve dinleyicileriyle buluşmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Davet üzerine şenliğe Anadolu'dan katılan iki basın örgütünden biri olan Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin standı, en çok ilgi gören stantlardan biri oldu. Zonguldak'ta çıkan yerel gazetelerin yanı sıra kitap ve broşürlerin sergilendiği stantta, İstanbullulara ücretsiz gazete dağıtıldı. KGD Başkanı Atilla Öksüz, Araştırmacı-Yazar Kadir Tuncer ile muhabir Burak Özen'in yanı sıra Enes Akgün ve Nejdet Özsaygın da gönüllü olarak görev yapıyor. İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı da, teknik destek sağlayarak katkı veriyor. İstanbul'da, Zonguldak adına böyle bir organizasyonda yer alınmasından son derece memnun olduklarını belirten Dernek Başkanı Bayraklı, KGD yönetimi ile görev alanlara teşekkür etti. Bayraklı, “İstanbul'un göbeğinde Zonguldak'ı yaşamak çok anlamlı. Zonguldak'ın basın zenginliğini burada görenlerin şaşkınlığını izliyoruz. Kadir Tuncer ve Burak Özen arkadaşımızın madenci kıyafetleri ile görev yapmaları da Zonguldak adına çok güzel ve anlamlı. Başkan Atilla Öksüz başta olmak üzere Yönetim Kurulu'nu ve emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Standı ziyaret eden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de, davetlerini kırmayarak şenliğe katılan KGD'ye teşekkür etti. Erinç, emeğin başkenti Zonguldak'ı Babıali Şenlikleri'nde görmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Çok sayıda yerli ve yabancı konuğun izlediği Zonguldak standına İstanbul'daki gazeteciler de ilgi gösteriyor. 30 Eylül'de başlayan etkinlik, yarın akşama kadar devam edecek.

KGD'NİN STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
KGD'NİN STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 17:25:03
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 19:14:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?