3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kilimli 'Asfalt' istiyor

Zonguldak-Kilimli arasındaki yol genişletilirken, asfaltlama yapılmadığı için genişletilen yol kullanılamıyor. İş makinelerinin sürekli geçtiği yolda oluşan uzun araç konvoyları sürücülerin tepkisini çekiyor.


Zonguldak'ı Kilimli Beldesine bağlayan yıllardır kullanılan yolun genişletilme çalışmasının bittiği, işin artık Karayollarının asfaltlamasına kaldığı belirtildi. Zonguldak'ın 25 bin nüfuslu beldesi Kilimli'ye ulaşımı sağlayan tek yol durumundaki mevcut yolda Askeritepe-İnağzı arasındaki bir kilometrelik bölüm 6-7 metre genişletildi. Bazı yerlerinin 10 metreye kadar genişletildiği yolda alt geçit ve köprü de yapılacağını belirten Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, işin artık Karayollarında olduğunu vurguladı.


Genişletilme çalışmalarında yaklaşık 4 milyon YTL. masraf yaptıklarını ifade eden, belediyenin yolda işinin artık bittiğini belirten Başkan Arslankılıç, “Benim işim artık bitti, iş karayollarında. Yol dar olduğundan bölgeye çalışan ağır tonajlı araçlar yolu tıkıyor. Bir an önce karayolları tarafından bu yol asfaltlanmalı. Asfalt ihalesi yeni oldu. Bu yol bir an önce asfaltlanması durumunda trafik rahatlayacak” dedi.

"SAHİL YOLU MAZOTA TAKILDI"
Kilimli ile Zonguldak'ı sahilden birbirine bağlayan 3,5 kilometrelik yolun çalışmasının ise çalıştırılan iş makinelerinin mazot maliyetleri nedeniyle yavaşladığını belirten Başkan Arslankılıç, “Para olsa 2 ayda bitiririm. Şuan çalıştım mı belediye batar, işçiye ödeme yapamam” dedi.


"HERŞEY İLÇE OLMAK İÇİN"
Kilimli'nin yıllardır ilçe olması için çaba gösteren Başkan Ali Arslankılıç, “Biz bu yolları bitirelim de yarın burayı ilçe yapsınlar. En büyük isteğimiz bu” dedi. Yolların iyi olmasıyla Zonguldak merkeze ulaşımın rahatlamasının beldeye büyük kazançlar getireceğini ifade eden Başkan Arslankılıç, “İlçe olmak Kilimli'nin en büyük hakkı. Kilimli ve Kozlu'nun ilçe olmasıyla Zonguldak daha da büyüyecektir. Siyasiler gereğini yapmalıdır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 12:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?