3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kilimli'de kömür kent korteji

Zonguldak'ta Kömürkent Halkoyunları Festivali etkinlikleri kapsamında Kilimli beldesinde kortej yürüyüşü yapıldı.

3. Uluslararası Kömürkent Çocuk ve Gençlik Halkoyunları Festivali kapsamında Kilimli beldesinde Macaristan, Bulgaristan, Gürcistan, Makedonya, Slovakya ve Zonguldak Halkoyunları guruplarının katıldığı kortej yürüyüşü yapıldı.

Kilimli Belediyesi önünden başlayan kortej yürüyüşü Cumhuriyet meydanında son buldu.

Halkoyunları gurubu Cumhuriyet meydanında gösteri yaptılar. Yabancı ve Türk halkoyunları gurubu festival kapsamında Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç'ı da ziyaret ettiler. Kömür kent festivalinin Dış İlişkiler Sorumlusu Burhan Özkan, “Kilimli bir kömür şehridir. Bu güzel ortamı bize Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç sağladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. İyi bir şenlik olmasını diliyorum” dedi.

Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, kendilerini ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Arslankılıç, “Hocama teşekkür ediyorum. Yurt dışından gelen konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. İnsanlar tek başına hiç bir şeydir. Yurt dışından çocukları getirip buradaki çocuklarla birlik beraberliği ve kardeşliği pekiştirmek hepimizin görevidir. Bizler onları burada ağırlamaktan mutluyuz” dedi.

ZOFOD Onursal Başkanı Can Polat Pamay ise, “Kardeşliğin bütünlüğünü en çok halk oyunları göz önüne getirir. Türkiye Cumhuriyeti olarak her fırsatta dile getiriyoruz. Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın düşüncelerine hayran kaldım. Kendilerine bizleri burada ağırladığı için teşekkür ediyorum. İyi bir festival geçirmeyi temenni ediyoruz” dedi.

Ziyarette halkoyunları gurubu Başkana çeşitli hediyeler verirken, Belediye Başkanı da ziyarete gelenlere kömürden saat hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 15:53:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?