4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Kilolarca balığı denize döktüler

Zonguldak Limanı'nda Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) gümrük sahasına ait yerde satış yapan balıkçılar, TTK güvenlik görevlilerinin kendilerini engellemek istemesini, kilolarca balığı denize dökerek protesto etti. 

Zonguldak'ta yakaladıkları balıkları, 5-6 kiloluk poşetlerde 5 YTL'den satan balıkçılar, 3 gündür vatandaşların akınına uğruyor. Vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu TTK'nın gümrük sahasında süren balık satışlarının üçüncü gününde, TTK'nin güvenlik görevlileri vatandaşların geçişine izin vermek istemedi. Tellerden atlayarak da olsa güçlükle görevlilerin elinden kurtulan az sayıda vatandaşa balık satabilen balıkçılar, tonlarca balığın ellerinde kalacağını söyleyerek, duruma tepki gösterdi. Kilolarca balığı denize dökerek TTK'nın güvenlik görevlilerini protesto eden balıkçılar, bir süre sonra olay yerine gelen zabıta ve polis ekipleri tarafından da engellendi.

Belediye görevlileriyle yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanması üzerine balıkçılar bu kez gümrük sahasından teknelerle uzaklaşarak, limanın başka bir bölgesinde satış yapmaya devam etti. Uzlaşmanın sağlanmasının ardından vatandaşlar, ucuz hamsi alabilmek için yine uzun kuyruklar oluşturdu.
iha
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 16:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?