3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kiraz Operasyonu'nda 8 kişi serbest

Zonguldak'ta Çelik-2 operasyonu ile bağlantılı yapılan son operasyonda gözaltına alınan 24 kişiden 8'i serbest bırakıldı. 16 kişi, ise Ankara 11. Ağır Ceza mahkemesine gönderildi
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri tarafından Ocak ayında yapılan "Çelik 2" operasyonunda Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu'nun da aralarında bulunan 29 kişi gözaltına alınarak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişti.

Sesli ve Likoğlu'nun da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. KOM ekipleri "Çelik 2" operasyonu ile bağlantılı olarak başlattıkları yeni operasyonla Ereğli ve Alaplı'da 24 kişiyi gözaltına alarak, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü binasına getirmişti. Polis ve savcılık sorgusunun ardından şahıslardan Alaplı Belediyesi eski muhasebe Müdürü F.A ile Y. A, A.T, B.A ve E.G'nin de aralarında bulunudğu 8 kişi, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Alaplı Şoförler Odası Başkanı K.Ç'nin de aralarında bulunduğu 16 kişi de sabahın erken saatlerinde Ankara Adliyesi'ne gönderildi.


Zanlılar, iş ve çalışma hüvviyetini engelleme, ihalelere fesat karıştırma, yolsuzluk, sahte belge ve evrak, adam yaralama, adam öldürmeye azmettirme, çete kurma, tefecilik gibi bir çok suçtan eski Devlet Güvenlik Mahkemesi görevini yürüten ve özel yetkili 11. Ağır ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak.

İha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 11:05:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?