6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Kızılay vekalet bekliyor

KIZILAY VEKALET BEKLİYOR

Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, bu yıl ki Kurban Bayramı’nda 200’e yakın vekalet alarak 3 bine yakın aileye kavurma dağıtmayı hedeflediklerini açıkladı.

Geçen yıl toplanan 170’e yakın kurban vekaleti ile 2 bine yakın aileye kavurma dağıttıklarını aktaran Başkan Nihat Aygün, bazı kurumların uygulaması olan bağış yerine vekalet uygulaması yaptıklarını söyledi. Alınan vekaletlerle hazırlanan kurban etlerinin gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştığını belirten Aygün, şöyle dedi:

“Yaklaşan Kurban Bayramı’nın Zonguldak halkına ve İslam Alemi’ne hayırlı olmasını diliyorum. Biz bazı kurumlar gibi kurban bağışı değil kurban vekaleti alıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da örneği var. Vekalet alıyoruz, et balık kurumunda kesiliyor. Kavanozlarda kavurma oluyor. Zonguldak’ta geçen sene 2 bin aileye kavurma dağıtıldı. Bu sene daha çok kurban vekaleti gelirse bu yıl 3 bin aileye kavurma dağıtacağız. Şu an itibariyle istediğimiz sayıya ulaşamadık. Son üç günümüz var. Pazartesi gününe kadar kurban vekaleti almayı sürdüreceğiz. Hayırlı olsun diliyorum. İnsanlarımız, Kızılay’a inansın. Şu an itibariyle 70 vekalet alındı. Bunu 200 e yükseltmek istiyoruz. Bize verilen vekaletler yerini buluyor.”

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2010 Perşembe 14:46:02
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 14:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?