3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kızılay’dan yöneticilere seminer

KIZILAY’DAN YÖNETİCİLERE SEMİNER

Türkiye Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanlığının ev sahipliğinin yaptığı ve Düzce Afet Operasyon Merkezi tarafından “Şube Afet Müdahale Kapasitesini Geliştirme Projesi” semineri yapıldı.

Zonguldak Alaborina’da Kızılay Zonguldak Şube Başkanlığının ve Düzce Afet Operasyon Merkezi tarafından Kızılay il ve ilçe yöneticilerine “Şube Afet Müdahale Kapasitesini Geliştirme Projesi” semineri verildi.

Seminere, Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Akgün, ilçe başkanları, kadın kolları ve üyeler katıldı. Seminerde, Batı Karadeniz Yönetim Merkezinde Uzman Seher ve Gülşah Aksoy, temel kavramlar, afet ve afet yönetim süreçleri, Türkiye’de afet yapılanması, Tür Kızılay’ı afet müdahale yapılanması ve şubenin yeri, Türk Kızılay’ının afete müdahale hizmet alanlarını destekleyen unsurlar, planlama ve ihtiyaç tespiti, dağıtım ve barınmanın temel ilkeleri, Medya ile ilişkiler ve afetzedelerle iletişimde davranış kuralları ve toplum liderlerinin afet müdahalelerindeki yeri hakkında bilgiler verildi.

Daha sonra Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün yaptığı açıklamada, “Bugün burada il ilçe başkanlarımızla birlikte afet sel deprem gibi durumlarda yöneticilerimizin neler yapacağı konusunda seminer düzenledik. Bu dersi görüyoruz. Bu derslerimiz devam edecek. Ankara’da seminere katılacağız. Yılsonu boyunca bu seminerlerimiz devam edeceğiz. Deprem, sel, afetlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bunun içinde seminerler düzenliyoruz” dedi.

KIZILAY’DAN YÖNETİCİLERE SEMİNER
KIZILAY’DAN YÖNETİCİLERE SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2011 Çarşamba 15:07:01
Güncelleme :16 Mart 2011 Çarşamba 16:12:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?