3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Köksal Toptan, Zonguldak'ta

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak ziyaretinde ilk Türk savaş gemisi 'Heybeliada'nın imal edilmesi nedeniyle düzenlenen törene katılarak Cumhuriyet tarihinin önemli günlerinden birisini yaşadıklarını kaydetti.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak'ın Alaplı ilçesine gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Toptan, ziyaretini gerçekleştirmeden önce Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait tersanede ilk Türk savaş gemisi 'Heybeliada'nın üretilmesi nedeniyle düzenlenen törene katılarak Cumhuriyet tarihinin önemli bir ilki yaşadığını belirtti. 3 denizi egemenlik alanı içinde tutan Türkiye'nin büyük bir hamlenin içine girdiğini ifade eden Toptan, Türklerin savaşırken bile barış için savaşan bir millet olduğunu vurguladı.


Toptan, "Cumhuriyet tarihi günlerinden çok önemli bir ilkini yaşadık. İlk defa Silahlı Kuvvetlerimiz Türk dizaynı Türk ürünü savaş gemisi imal etti. Bu Türkiye'nin şu andaki gücünü ve gelecek vizyonunu anlatması bakımından çok anlamlı bir gelişme. Asırlar boyu Akdeniz'i Ege'yi, Karadeniz'i egemenlik alanı içerisinde tutan atalarımızdan bu yana imal edilen denizcilik ister özel sektör, ticari denizcilik olsun, ister Deniz Kuvvetlerimiz olsun yeniden bir büyük hamlenin içerisine girmiş bulunuyor. Bu Heybeliada Savaş Gemisi Atatürk'ün ifade ettiği gibi hiç kuşku yok ki yurtta ve cihanda sulh için savaşacak ve çalışacaktır. Zaten Türkler savaşırken bile barış için savaşan bir millettir. Öylesine yüksek bir meziyeti olan bir milletiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 18:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?