3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Kolbastı'yla yardım topladılar

Zonguldak'ta dört kuzen kolbastı grubu kurarak şehit ailelerine yardım topladı. Kendilerine özgü hareketleriyle kolbastı oynayan gençler hem hareketleri hem de davranışlarıyla büyük ilgi gördü.

Karadenizin yöresel oyunlarından olan Kolbastı son günlerde popülerliğiyle kendinden sıkça söz ettiriyor. Kolbastıyı sahiplenenler farklı çıkış öyküleri ile tarihçesini anlatanlar ve bu oyunu modernize edip hazırlayanların sayısı her gün artıyor. Zonguldak'ta yaşayan dört kuzen, oyuna kendilerine özgü hareketlerini de katarak büyük ilgi topluyor.

Bir araya gelerek 'Zonguldak Kolbastı' grubunu kuran Uğur, Mustafa, Sercan ve Şafak Kaya halk oyunu ekibinin Kolbastı oyununu gölgede bıraktı. Adeta havada uçan gençler hedefleri ile çok iyi yerlere geleceğe benziyor.

Çaydamar Mahallesi'nde gerçekleştirilen şenliklerde kolbastı oynayan kuzenlerden Sercan Kaya, "Biz iki senedir Kolbastı oyunu oynuyoruz. Çaydamar Şenlikleri'nde oynamak bizi çok mutlu etti. Kuzenlerimizle birlikte kolbastı grubu kurduk. Oyuna, tamamıyla kendi hareketlerimizi katıyoruz. Kendi hareketlerimizi sergilemeye çalışıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor" dedi.

BİZİM GİBİSİ YOK

Kurdukları grupla ilgi gördüklerini anlatan Uğur Kaya da, kendileri gibi yardım toplamak için gösteriye çıkan başka bir grubun olmadığını söyledi. Şehit aileleri ve özürlüler için askeri gazinoda bile yardım toplamak için sahne aldıklarını dile getiren Kaya, şunları söyledi:

"Kendi hareketlerimizi sergiliyoruz. Bugüne kadar özel programlara çıktık. Şehit aileleri ve özürlüler için gösteri yaptık. Onlara yardım için para topladık. Kimseden görüp hareket sergilemedik. Hep kendi hareketlerimizi sergiledik.Zaten dördümüzde kuzeniz. Beraber 'Zonguldak Kolbastı' grubunu kurduk. Bizden başka çıkıp yardım toplayan görmedik. Her yerden bize teklif geliyor. Önümüzdeki ay Hırvatistan'a gitme ihtimalimiz var."

Kuzenler kurdukları grupla kendilerini geliştirerek daha iyi yerlere gelmeyi hedefliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:39:20
Güncelleme :31 Mayıs 2009 Pazar 14:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?