6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Komşu çocukları Çatalağzı'nda

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çatalağzı’na gelen Bulgar çocuk ekibi Vali Erdal Ata ve Zonguldak Belediye Başkan Vekili Gürsel Külah’a ziyarette bulundu.

Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim’in daveti üzerine Zonguldak’a gelen ve Çatalağzı’nda konaklayan 28 ekip Vali Erdal Ata’ya yaptığı ziyarette çeşitli hediyeler verirken Vali Erdal Ata ise Devrek Bastonu takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşma yapan Vali Erda Ata, “Çocukları Zonguldak’ta görmekten mutluluk duyuyorum. Dünya’da ilk defa bir günü çocuklara armağan eden bir devletiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’da TBMM’nin açılış tarihini çocuk bayramı olarak kutlanmasını sağlamıştır. O tarihten beri de aynı bayram coşku ve heyecanla Türkiye genelinde kutlanıyor. 1980’li yıllardan bu yana da yabancı ülkelerden çocuklar çağırılarak bu bayram ortak olarak kutlanıyor” dedi.

Ardından Bulgaristan Halkoyunları Ekip Başkanı Tsvetan Boyanov Vali Erdal Ata’ya çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan İsmail Eşref’in şehir dışında olması nedeniyle Başkan Vekili Gürsel Külah ile görüşen grup çeşitli hediyeler takdim ederken Külah ise madenci heykeli ile belediye flaması takdim etti.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 16:52:05
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 17:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?