3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kontör dolandırıcılığına karşı uyarı

Alaplı İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, ilçede son zamanlarda artan kontör dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşları daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, ilçede son zamanlarda artan kontör dolandırıcılığı nedeniyle vatandaşların dikkatli olmalarını isterken, cepten kontör dolandırıcılığında son zamanlarda artış gözlendiğini söyledi. Tektaş, vatandaşların bu tür olaylarla ilgili olarak en yakın Polis Merkezine başvurmalarını isteyerek, “Yazılı ve görsel medyada gündem oluşturan olaylarla ilgili konular üzerinden senaryolar üreterek, rast gele numaralar çevirdikleri ve kişilerin sabit ve cep telefonlarını aradıkları, telefonlarına çağrı gelen vatandaşlarımıza da hitaben aradıkları yerin, 'Polis Merkezi, Cumhuriyet Savcılığı, askeri üst makamları gibi merkezlerin yetkilisi oldukları gibi tanıttıkları telefonlarına çağrı gelen kişilerin ise iddia edilen operasyonlara bir şekilde karıştıklarını konuşmalarının ve telefon numaralarının kayıtlar dökümünde çıktığı yönünde söyleniyor.

Böyle bir durumda da haklarında işlem yapılacağı ve sonucunda da tutuklanabileceklerini söyledikleri, eğer kendilerine belirtilen miktarlarda kontör yüklemelerini ve bu durumdan da kimseye bahsetmemelerini, eğer söylenenleri hemen yaparlar ise de aklanmalarına yardımcı olacakları yönünde söylemlerde bulundukları, aklandıkları takdirde ise devletin bütün masrafları tekrar iade edeceği gibi söylemlerde bulundukları gözlemlenmektedir.

Sabit ve cep telefonlarınıza gelen bu tür çağrılara kesinlikle itibar etmeyin ve telefonlarınızı kapatınız, tekrar aranmanız halinde ise mutlaka en yakın karakola veya 155 Haber Merkezi'ne bilgi veriniz. Unutmayınız ki devletin hiçbir kurumu, hakkınızda böyle bir işlem yapacak olsa dahi sizden kontör talep etmez. Hızla gelişen teknolojinin sağladığı imkanlardan vatandaşlarımızın daha güvenle faydalanmalarına ilişkin tedbirlerimizle ilçemizdeki huzur güvenliğini en üst düzeye çıkarmaya her zamankinden daha fazla önem verilmektedir” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?