3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kornalar ERDEMİR için çaldı

Ereğli'de yüzlerce şoför esnafı, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (ERDEMİR) satışına karşı çıkmak için eylem yaptı.

Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın organizasyonuyla ilçeye bağlı Kepez tepesinde toplanan yüzlerce dolmuş, ticari taksi, servis araçları ve diğer birlik araçları, ERDEMİR’in satışına karşı çıkmak için kontak açtı.

"ERDEMİR’in her türlü satışına karşıyız", "ERDEMİR’i sattırmayız" yazılı pankartların asıldığı araçlarıyla birlikte korna çalarak şehir turu atan şoför esnafı, tepkisini dile getirdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yüzde 46.12’lik kamu payının blok satışı ihaleye çıkarılan ERDEMİR’i sattırmayacaklarını belirten şoför esnafı, şehir merkezinde vatandaşların da alkışları arasında eylemlerini sürdürdü.

Kilometrelerce oluşan araç konvoyu, şehir turu atıldıktan sonra Atatürk Anıtı önünde biraraya geldi. Burada okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulmasından sonra bir konuşma yapan Oda Başkanı İbrahim Güven, "ERDEMİR’in üretimde, satışta bir zararı yok. Siyasilere sesleniyorum, yarın pişman olacağınız kararlardan vazgeçin. ERDEMİR’den elinizi çekin. ERDEMİR’i satmak altın yumurtlayan tavuğu kesmek demektir" dedi.

Şoför esnafının eylemi, olaysız bir şekilde sona erdi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 19:04:55
Güncelleme :25 Haziran 2005 Cumartesi 13:39:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?