3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Koroner hastalarına bisiklet tavsiyesi

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, bisiklet kullanmanın koroner hastalarına iyi geldiğini söyledi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi ve ZKÜ Bisiklet Kulübü tarafından Ereğli Sahil Bandı'nda "Bisiklet Turu" yapıldı.

Bisiklet Turu'na, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Suyabatmaz, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz, bisiklet kullanmanın kalp de koroner rahatsızlığı olan hastalara iyi geldiğini belirterek, bel rahatsızlığı çekenlerinde bu sporu yaparak yararlı olacağını söyledi.

Açıkgöz, "Gerçekten çağdaş kent yaşamında insanın kendisini bulabilmesi için bisikletin çok büyük önemi var. Avrupa'da bir çok kenti gezdiğiniz zaman bisiklet yolları, bisikletlere ayrılmış bisiklet istasyonları görebiliyorsunuz. Bisiklet kullanımın en yaygın olduğu yerlerde insanlar çok ciddi bir biçim de ulaşımda kullanıyorlar. Bisiklet kullanımının sağlık içinde yararları var. Özellikle kalp de koroner damarlarda yararlı oluyor bisiklet kullanmak. Koroner rahatsızlığı olan hastalarımıza kardiyolog arkadaşlarımız bu sporu tavsiye ediyorlar. Belde kireçlenmesi olan insanlarda kontrollü bir şekilde bu sporu yaparlarsa yararlı olur. Ulaşımda hava kirliliğinin engellenmesine de olumlu katkısı olan bir kullanım aracı" dedi.


Gazi Alemdar Gemisi'nin bulunduğu yerden başlayan Bisiklet Turu, Garnizon Komutanlığı'nın bulunduğu yerden dönülerek tamamlandı.

İha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 20:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?