3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kovulan işçinin sanal zaferi

Zonguldak'ta işten kovulan bir temizlik işçisi, 4 yıl sonra tanıştığı bilgisayar ve elektronik ortamda adından uzun süre söz ettirecek bir proje geliştirdi.

Kemal Aydın, hayata geçirmeyi başardığı iki aşamalı proje ile sendikaların tanıtım sorununu çözerken, yerel seçimler öncesinde açık artırma ile belediye başkan adaylarını yarıştırıyor.

Zonguldak'ta, Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde temizlik şirketinde işçi olarak çalışan 38 yaşındaki Kemal Aydın, yaşanılan olaylar sonucunda 2003 yılında işten kovuldu. Zaman aşımı nedeniyle hakkı olan tazminatı alamayan evli ve iki çocuk babası Kemal Aydın, evini geçindirmek için iş arayışlarına girdi. 4 sene boyunca tezgahtarlık, pazarlama ve seyyar satıcılık yapan Kemal Aydın, boş vakitlerinde gittiği halk kütüphanesinde bilgisayar kullanmasını öğrenirken sanal ortamla tanıştı.

Haber siteleri ve gazeteleri sürekli takip etmeye başlayan Aydın, mağduriyetinin giderilmesi için arayışlarını sürdürdü. Netice alamayan Aydın, kendisi gibi birçok mağdurun bulunduğunu düşünerek yaklaşık bir ay önce sendikaların tanıtılmasını ve güç birliğini öngören iki aşamalı bir proje hazırlamaya başladı. Bir ayda tamamladığı projeyi yaklaşık bir hafta önce sendikatv.com isimli internet sitesinin yöneticilerine sunan Aydın, projenin kabul edilmesinin ardından projesinin ilk ayağı olan sendikaların bir arada olacağı elektronik bir platform oluşturdu.

İkinci ayağında ise yerel seçimler öncesinde açık artırma ile belediye başkan adaylarını yarıştırmayı başardı. Bazı sorunlar nedeniyle temizlik işçiliğinden kovulduğunu anlatan Aydın, şöyle konuştu: "Zaman aşımı gibi nedenlerden yasal hakkım olan tazminatımı alamadım. Bundan sonra çeşitli işlerde çalıştım. Halk kütüphanesinde bilgisayar kullanmasını öğrendim. İnternet ortamında gezinmeye başladım. Benim gibi birçok mağdurun bulunduğunu fark ettim. Bu mağdurların
hakkını almanın sendikaların güç birliğinden geçeceğine inanarak, tüm sendikaları bir çatı altında nasıl toplayabileceğimi düşünmeye başladım. Yine sanal ortamda tanıştığım SendikaTV.com'un içeriği benim bu projeyi üretmeme büyük faydası oldu. Bir ayda iki ayaklı projeyi hazırlayarak SendikaTV.com yöneticilerine teklif ettim. Onaylanınca projeyi hayata geçirme imkanı buldum."

İLGİNÇ PROJE
Bu projenin ilk ayağında ilk kez sanal bir platform oluşturulduğunu anlatan Aydın, projenin ikinci ayağında ilk kez sanal ortamdan reklam bannerinin açık artırma olarak satışa sunduklarını söyledi. Aydın, projeyi şöyle anlattı: "www.sendikatv.com isimli internet sitesi yöneticileri tarafından ayırt etmeksizin tüm sendikalara ücretli veya ücretsiz olmak üzere iki seçenekle yönetim paneli ve şifreler sunuluyor. Ücretsiz olarak internet sitesine girişi kapsayan proje ile sendikalar kendi etkinliklerini ve
faaliyetlerini ekleyerek tanıtım ve reklamını yapma imkanı buluyor. Projenin ikinci ayağında ise yerel seçimler öncesinde yerel yöneticilerle sendikalar arasında köprüyü kurma amacıyla açık artırmalı reklam kampanyası yer alıyor. Kampanya çerçevesinde www.sendikatv.com isimli internet sitesinde yer alan il sayfalarının üst kısımlarında reklam bannerleri ayrıldı. www.gittigidiyor.com isimli internet sitesinde bu bannerler açık artırma usulü, belediye başkan adaylarına satışa sunuldu. 1 YTL'den satışa sunulan alanlarda, en fazla teklifi vererek açık artırmayı kazanan her ildeki bir belediye başkan adayının seçime kadar reklamı yayınlanacak."

Belediye başkan adaylarını yarıştıran ve 13 Aralık 2008 Cumartesi günü başlayan açık artırma 17 Aralık Çarşamba günü sona erecek. Kemal Aydın, 81 il için açılan açık artırmada çıkacak ilginç sonuçları ve satın alınacak alanlara verilecek teklifleri kendisinin de merakla beklediğini söyledi.

SendikaTV.com internet sitesi yöneticileri de, satışın gerçekleşmediği iller olursa ilgili kararın ilerleyen günlerde verileceğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 12:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz IP: 85.110.59.xxx Tarih : 15.12.2008 18:33:06

süper bişey yapmış vatandaşımız. tebrik ederim.