3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Köy Enstitüleri'nin 69. yıldönümü

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi, Köy Enstitüleri'nin 69. kuruluş yıldönümünü kutlayacak.


Fakülte tarafından hazırlanan program kapsamında, Köy Enstitüleri'nin kuruluş tarihi olan 17 Nisan Perşembe günü saat 10.00'da Erdemir Kültür Merkezi'nde “Kuruluşunun 69. Yıldönümünde Köy Enstitüleri” konulu bir panelin de yapılacağı etkinlik, mini bir konser ile başlayıp, “Bana Mustafa Kemal'i anlat öğretmenim” oratoryası ile devam edecek. Şiir topluluğu ve korosunun ardından da konuşmalara geçilecek. Etkinlikte Köy Enstitüleri'nin 69. kuruluş yıldönümüyle ilgili yapılacak panel ile devam edecek etkinlik plaket töreniyle sona erecek.

Köy Enstitüsü mezunlarından, bilim ve sağlık alanında başarılı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Ayşe Baysal, yazar Mustafa Aydoğan ve Köy Enstitüleri Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı'nın konuşmacı olarak yer alacakları programın başlangıcında, Eğitim Fakültesi Korosu, marşlardan oluşan bir konser verecek. Koro ayrıca, Eğitim Fakültesi Şiir Topluluğu'nun sunacağı oratoryoya da eşlik edecek. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, fakültenin sosyal faaliyetlerini sürdürdüğünü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Köy Enstitüleri'nin kuruluş yıldönümünü kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Dekan Coşkun ayrıca, düzenlenen panele davetli konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ayşe Baysal, yazar Mustafa Aydoğan ve Köy Enstitüleri Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı'nın anlatılarının öğrencilere için ciddi bir ders, katılımcı konuklar için de geniş bir kültür yelpazesi olacağını belirtti. Fakültenin sosyal ve kültürel etkinliklerle Ereğli'ye sağladığı katkıların süreceğinin altını çizen Prof. Dr. Erdal Coşkun, “Tüm halkımızı, özellikle öğretmenlerimizi panelde bizlerle olmaya davet ediyorum. Halkımızın katılımı, gelecek etkinlikler için de bizlere mutluluk verecektir.” dedi.
 

Eğitim Fakültesi ayrıca, 17 Nisan 2009 tarihi itibariyle, ülkedeki tüm Eğitim Fakülteleri arasında, “Başöğretmen Atatürk ve Biz Öğretmenler” konulu kompozisyon yarışmasını da başlatıyor. Yarışma ile ilgili ayrıntıların Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin web adresinde yer aldığı bildirildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?