3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

KÖYDES 173 kilometre yol yapacak

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, makamında düzenlediği basın toplantısında, KÖYDES tarafından bu yıl ilimizde yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı.

Bu yıl KÖYDES programı çerçevesinde 173 kilo metre yol yapılacağını belirten Kalaycıoğlu, “KÖYDES çalışmaları dahilinde ilimize geçen yıl 21 milyon YTL ondan önceki sene 22 milyon YTL gelmişti. Bu sene gelen paramız 6 YTL. Bu parayla da geçen yıl iller bankasında borçlanma yapmıştık. 4.5 milyon YTL parayla altyapısını hazırladığımız 146 kilo metre yol ağımız var. Onun üzerinde çalışma yapacağız. Bunların maliyeti de 3 milyon 337 bin YTL tutuyor” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bin 579 YTL ilçelere malzeme için, 804 bin yakıt için, 44 bini kalyak dediğimiz asfaltlama işinde, 3 milyon 909 bini de asfalt için kullanılacak. Biz geçen sene o programı yaparken 147 kilometrelik altyapı hazırlamıştık. Köy içi ve bitmesi gereken işler vardı onlarla beraber bu sene KÖYDES’le yapacağımız 177 kilo metrelik bir asfalt var. Bunun 30 kilometresini merkez ilçede planlamıştık. 35 kilometreye çıkarttık. Alaplı’daki 16 kilometreyi 20 kilometreye çıkarttık. Çaycuma’da 29 kilometrelik yolu 35,5 kilo metre’ye çıkarttık. Devrek’te 29 kilometre planlamıştık 35 kilometreye çıktı. Ereğli’de 31 kilometre planlamıştık 36,4 kilometreye çıktı. Gökçebey de ise 11 kilometre asfalt yapacağız. Toplam 146.5 kilometre hesapladığımız asfaltı bu sene 173 km olarak gerçekleştireceğiz.”

Özel İdare programından da 3 trilyon para ayırdıklarını da sözlerine ekleyen Kalaycıoğlu, “Özel İdare olarak 28 kilometrelik asfalt programımız var. 4 bin ton geçen sene yaptığımız yolların bakım onarımı için rotmiks alımı yapacağız. 119 kilometre de malzemeli bakımımız var” diyerek açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu sene blok olarak içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili para ayıramadık. İçme suyu ile ilgili çalışmalarımızı daha önce de belli bir noktala getirmiştik. Bu sene hem ek bütçeden hem de satmayı düşündüğümüz gayrimenkullerden gelecek meblağlarla da içme suyu ve kanalizasyona bir miktar para ayırmak kaydıyla bundan önceki sene olduğu gibi bu sene de taşrada yaşayan insanlarımızın sıkıntılarını gidermeye çalışacağız.

Paranın az gelmesi bizim şevkimizi kırmıyor, elimizdeki imkanlarla parayı en adaletli şekilde dağıtarak bu seneki çalışmalarımıza devam etmiş olacağız. Özel İdare olarak bize bu yıl duble yollar da ilave edildi. Devrek’in girişinde Özel İdare olarak bizim yapacağımız çalışmaların ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Paranın 6 trilyon gelmesinin sebebi geri kalan paranın elektrik altyapısı için harcanmasıdır. Bu para eskiden bizim kanalımızla yapılıyordu artık Enerji Bakanlığına aktarılarak Bakanlığa bağlı işletmeler tarafından yapılacak. Z

onguldak’a yaklaşık 10-11 milyon YTL para gelecekti. Çalışmalar bizim dışımızda gerçekleşecek, bakanlığa bağlı işletmeler tarafından yürütülecek.”

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 18:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?