3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Köylüler yol kapattı

Kdz.Ereğli ilçesinde, 11 minibüsçünün M plakalarının mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından köylüler yol kapatma eylemi yaptı.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Pınarcık köyünde 11 minibüsçünün M plakasının mahkeme tarafından iptal edilmesi üzerine Aydınlar, Pınarcık, Soğanlı köyü halkı sabahleyin eylem başlattı.

Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık bin kişi, Soğanlı Yörük Delihakkı mevkiini dört saat trafiğe kapattı. Köylüler, araç geçişlerine izin vermezken, jandarma ekipleri tarafından çevrede güvenlik önlemi alındı. Diğer minibüsçülerin kendilerini köye kadar götürmediklerini iddia eden köylüler, iptal edilenminibüslerin geri verilmesini istedi. Olay yerine gelen Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, köylülere sorunlarının çözümleneceğini belirterek, yolun açılmasını istedi. Köylüler çocuklarının ve eşlerinin işe gidemediğini ve mağdur olduklarını belirterek Kaymakam Osman Ekşi'ye sorunları çözülmediği takdirde yolu trafiğe açmayacaklarını belirtti.


Minibüsçü olduğunu belirten İsmet Şen de Kaymakam Osman Ekşi'ye sorunlarını şöyle anlattı: "Delihakkı Subaşı durağında benim de arabam vardı. Ben oradan çekildikten sonra köylüler mağdur oldu. Mağdurluklarının nedeni, hasta olanların gelmesi gerekiyor vasıtaları yok. Geldiklerinde köye çıkarılmıyorlar. Bu durak kurulduktan sonra köylüler rahat etti. Ortada bir mahkeme kararı var köylüler bunu kabul ediyor. Ama bizi rencide eden bir olay var. Mahkeme kararından sonra verilmiş bir hak daha var. Dün o hakellerinden alınmış. Bizim halkımız Delihakkı Subaşı durağından gelen araçları istemiyor."


Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi de köylülerin mağduriyetlerinin giderileceğini belirterek şöyle konuştu: "Size verilmiş ikinci bir hak yoktu. Biz çocuklar ve işçiler mağdur olmasın diye yaptık. Ama ortada bir mahkeme kararı var. Buna uymak zorundayız. Aşağıdaki minibüsleri neden istemiyorsunuz bilmiyorum. Ama her köyden beş kişinin görüşlerini alalım. Neden istemediğinizi öğrenelim. Geçici olarak biz sizin mağduriyetinizi gidereceğiz. Yarından itibaren sorununuz çözülecek."
Kaymakam Osman Ekşi'nin konuşmasının ardından ikna olan köylüler dağılırken bazıları ikna olmadıklarını belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 15:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan korkmaz IP: 85.110.63.xxx Tarih : 19.02.2009 20:22:17

eylemimiz çok güzel oldu ve bu duruma kaymakamın el koymasına çok sevindim vebu duruma bir çözüm bulunacagına sevindim