3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Köylülerden camiye jeneratör

Zonguldak Merkeze bağlı Türkali köyü halkı, elektrik kesintilerinde aydınlatma sağlanamayan ve gasil hanesi kullanılamayan camileri için para toplayarak, jeneratör aldı.

Mevlüt okunurken veya cenaze varken kesilen elektrik kesintileri nedeniyle zor anlar yaşayan köylüler, aralarında topladıkları 900 YTL ile Türkali Merkez Cami'ye jeneratör aldı.

Jeneratör, Türkali Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği tarafından alınarak, kurulan jeneratör hizmete girdi.

Elektrik kesintileri nedeniyle zor anlar yaşadıklarını anlatan köylüler, "Köyde özellikle kış aylarında sık sık elektirik kesintileri yaşanıyor. Kesintilerde camide düzenlenen mevlütlerde, teravih, akşam ve yatsı namaz vakitlerinde aniden elektrikler kesiliyor ve camide karanlıkta kalıyorduk. Evlerimize gitmenin yanı sıra camiden çıkmakta bile zorlanıyorduk. Cenazemiz oludğunda köyün gasilhanesinde ölülerimiz için bulunan buz dolapları çalışmıyor, cenazelerimizi yıkamakta sıkıntı yaşıyorduk. Jeneratör aldıktan sona artık elektrik kesintilerinde camii aydınlatması ve gasilhane saatlerce çalıştırılabiliyor. Elektirik sorunumuz çözüldü" diye konuştu.

Başkan Çelik'de, böyle bir hizmetin verilmesinde desteği nedeniyle köy halkına teşekkür etti. Çelik, “”Köy halkımız tarafından alınarak camiye hediye edilen jeneratörü, kurup çalıştırmamız bir hafta aldı. Yoğun uğraşlar sonucunda jeneratörü, hizmet verebilir hale getirdik. Mevlütlerde, cenazelerde veya namaz kılarken yaşanılan sıkıntıların artık yaşanmayacak olması bizleri çok mutlu ediyor” dedi

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 12:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?