7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Köylülerden yol tepkisi

KÖYLÜLERDEN YOL TEPKİSİ

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kurtlar köyünde, grup yolunun 100 metrelik kısmının yıllardır yapılamaması köy halkının tepkisine neden oluyor.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Kurtlar köyünde yer alan ve diğer köylere açılan grup yolu tahrip olmuş durumda. 100 metrelik yolun yıllardan beri yapılmamasına tepki gösteren köylüler, yol kenarındaki bir kaç hanenin gider sularının dışarı akmasından dolayı yolun yaptırılamadığını ileri sürdüler.

Geçtiğimiz Haziran ayında AK Parti milletvekili, il ve ilçe başkanları tarafından köyde yapılan incelemeler sonucunda yolun yapılacağı ancak yol kenarındaki hanelerin damla su hatlarını yaptırması gerektiğinin kaydedildiğini belirten köy sakinlerinden Neşat Öztürk, “Ormanlı'ya giden yol Kaymaklar başından Topallı arası 5 kilometre. Bu beş kilometrelik kesim Kurtlar'a kadar asfaltlandı. Bu yol diğer köylere açılan grup yolu olmasından dolayı önem arz ediyor. Yaklaşık 100 metrelik kısmında çökmeler var. Sık kullanılan yolda zaman zaman kaza riskleri atlatılıyor. Kış aylarında bu tehlike daha da fazla oluyor. Bu yol kenarında 3-4 hanenin kullandığı sular yola doğru akıyor. Bu nedenle yetkililer yolu yapmıyor” dedi.

Köy sakinlerinden Ergin Yağız da, eski TBMM Başkanı Zonguldak AK Parti Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Millet Vekili Fazlı Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'in ve köy hizmetleri müdürlüğü yetkililerinin yolun durumundan haberdar olduklarını ve bölgeyi aylar önce incelediklerini söyledi. Yağız, “Köy Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri bu üç hanenin altyapı hatlarını yaptırmaları durumunda yolu yapacaklarını belirtiyorlar. Ancak bu evlerde oturanlar çeşitli bahaneler ileri sürüp altyapı yaptırmıyor. Sular yola doğru akıyor. Bunun yaptırılmamasında maddiyatında bir etken olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu grup yolunun 15-20 metrelik kısmı çok kötü durumda, biz defalarda dedik, bir çare bulunmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

KÖYLÜLERDEN YOL TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 14:08:02
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 18:05:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?