3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kozlu'da kaynaşma pikniği

Zonguldak’ta faaliyet gösteren Kars-Ardahan-Iğdır İlleri Derneği Kozlu Değirmenağzı Plajı’nda kır şenliğinde bir araya geldi.

Kozlu Beldesi Değirmenağzı Plajı’nda gerçekleştirilen şenlikte konuşma yapan Dernek Başkanı Taner Dursun, Kars-Ardahan-Iğdır İlleri Derneği olarak şenlik düzenlediklerini belirtti. Zorlukların ve sıkıntıların ortadan kaldırılması için hep birlikte dayanışmanın zorunlu olduğu düşüncesinde olduğunu ifade eden Dursun, “Sizler de böyle düşündüğünüz için bugün burada birlikteyiz. Derneğimiz 1973 tarihinde resmen faaliyete başlamıştır. Tüzüğümüzde de belirtilen kuruluş amacımız hemşerilerimizin arasında birlik ve dayanışma ruhunu güçlendirmek, iyi günde ve kötü günde birbirimize destek ve yanında olmaktır. Sanayi toplumuna geçiş süreci yaşayan ülkemizde pek çok değişiklik ve yenilik meydana gelmektedir. Tabii ki, her kazanımın karşılığında bir bedel ödenir, işte bu bedel insanlarda yalnızlaşma bazı değerlerden uzaklaşma, kısacası yabanlılaşmaya sebep olur. Bizler Zonguldak’ta yaşayan Ardahan-Kars ve Iğdır’lar olarak bu duruma düşmemeliyiz. Birbirimize yabancılaşmamalıyız" dedi. Dursun şunları söyledi:

"Çocuklarımız tanışmıyorlar, birbirine yabancı, kökenleri olan köyüne, hatta Anadolu’ya bile yabancılar. Bugün aramıza hiç katılmayan hemşerilerimiz hatta akrabalarımız olabilir. Bunların belki maddi olarak durumları iyi olabilir. Hiç kimseye ihtiyaçları olmayabilir. Ama hala nüfus cüzdanlarında Ardahan veya Kars yazar. Arkadaşlar şunu unutmayalım, hiçbir cenaze yalnız kalkmaz. Hiçbir düğün yalnız yapılmaz. Bizlerle birlikte olmayanlarla karşılaştığımızda derneğimizden bahsedelim. Onları davet edelim ve katılmaları için teşvik edelim.”

Konuşmaların ardından vatandaşlar davul –zurna eşliğinde halay çekti. Vatandaşlar pikniğin keyfini çıkarttı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 15:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?