3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kredi kartı dolandırıcılarına suçüstü

Zonguldak'ta ele geçirdikleri kredi kartlarına göre yeniden düzenledikleri kimlik kartlarıyla bir çok market ve alışveriş merkezini dolandıran biri hamile kadın toplam 4 kişi, polis tarafından suçüstü yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin bir çok yerinde hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçlardan 5 ile 17 adet suç kaydı bulunan T.M, A.B. A.B ve E.B.A, ellerine geçirdikleri boş kimlik kartını, temin ettikleri kredi kartların bilgilerine göre yeniden düzenleyerek dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Şahıslar, hamile olan E.B.A ile birlikte aile izlenimi vererek şüphe çekmezken, oluşturulan sahte kimliklerle birlikte alışveriş merkezlerinden rahatça alışveriş yaptıkları tespit edildi. 

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından yapılan çalışma sonrasında, bir kasap dükkanının şüphesini çeken Sivas plakalı bir aracı not almasıyla şahısların izine ulaşıldı. Şahıslar, girdikleri bir markette kredi kartının geçildiği post cihazının alarm vermesi üzerine polis ekipleri tarafından kaçarken suçüstü yakalandılar. Polis tarafından gözlem altına alınan şahıslar 3 ayrı iş yerini aynı yöntemle dolandırdıkları kaydedildi. Şahısların yapılan aramalarında farklı isimlere ait değişik bankalardan 6 adet kredi kartı, bir sahte kimlik, post ödemeleri ve alışveriş fişleri ele geçirildi. Hırsızlık ve dolandırıcılık gibi 5 ile 17 adet suç kaydı bulunan şahıslar, adli makamlara sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 18:49:44
Güncelleme :25 Kasım 2006 Cumartesi 18:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?