3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Küçük Taha'nın büyük marifetleri

Zonguldak'ta, 5 yaşındaki Taha Cihan, yap-boz oyunlarını tersten başlayarak oynuyor, Fenerbahçeli futbolcuların ad ve soyadlarını ezbere biliyor.

Zonguldak'ın Terakki Mahallesi Gündoğdu Sokağında oturan Cihan ailesinin 5 yaşındaki oğulları Taha Özhan Cihan, yaşı küçük olmasına rağmen yaşıtlarının yapamayacağı işleri yapıyor.

Ana okuluna giden Taha Cihan, yap-boz tabir edilen oyunları 3,5 dakika gibi kısa sürede tersten yapıyor, sınıf arkadaşlarının isim ve soyadlarını biliyor, çizgi film kahramanı karakterlerin İngilizce isimlerini yazıyor, yüzden geri bire kadar sayıyor, bazı Kur'an surelerini ezbere biliyor. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan
Taha, Fenerbahçe futbol takımının oyuncularının ad ve soyadlarını biliyor. Taha, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a da "dede" diyor.

Taha Özhan Cihan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a seslenerek, ailesini maça davet etmesini istedi. Taha Cihan, "Aziz dede, bizi maça davet et, biz maça gelmek istiyoruz, seni görmek istiyorum" dedi.

ÇOK ZEKİ
Babası Tuncay Cihan, oğluna şimdiye kadar 50'ye yakın yap-boz oyunu aldığını belirterek "Yap-boz yapmaya 3,5 yaşında başladı. Daha önce bunu dikkate almamıştım. Teyzesi söyledi bize tersten yaptığını, onunda dikkatini çekmiş. Pek inandırıcı gelmedi bana. Sonra takip ettik gizli gizli. Baktık gerçekten seri ve hızlı bir şekilde yapıyor" dedi.

Bu zamana kadar oğluna 45-50 tane yap-boz aldığını anlatan Tuncay Cihan, oğlunun bazı özelliklerini şöyle anlattı: "Hepsini tersten yapıyor. Düz olayını sevmiyor, düzden bakıyor, görüyor hemen bozuyor tersten hemen hepsini yapıyor. Yaptığı yap-bozun görüntüsünü dayısı internet sitesine veriyor. Bu oyundan çok kişilerin adlarını, soyadlarını söyleyerek kişilere öyle hitap ediyor. Kur'an surelerinden bizim bile zorlanacağımız sureleri biliyor, marşları ezbere biliyor, günümüzün popüler şarkılarının hepsini biliyor, Spiderman, Batman gibi çizgi film kahramanlarının isimlerini İngilizce yazıyor, Türkçe okuyor. Yüzden bire kadar geri sayıyor, rakamları karışık söylediğimizde de biliyor. Bilgisayarı, cep telefonu gibi aletlerle oyuncak gibi oynuyor. İstediğini yapıp, istediği siteye girebiliyor. Sınıfındaki 25 kişinin ismini ve soy isimlerini biliyor. Biz ailece Fenerbahçeliyiz, bütün futbolcuların isim ve soy isimlerini biliyor."

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 11:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?