5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Küçük Umut'un tek isteği koşmak

1,5 yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yatağa mahkum olan ve doktorların "Yaşamaz" dediği Umut Aydın (18), azmi sayesinde yürümüye başladı. Şimdi koşmak istediğini söyleyen Umut, yatalak olan ablası Yelda (26) için de destek beklediklerini dile getirdi.

Zonguldaklı emekli maden işçisi Ahmet Aydın, iki özürlü çocuğunu tedavi ettirememenin üzüntüsünü yaşıyor. 26 yaşındaki kızı Yelda’nın 6 aylık iken rahatsızlandığını ve daha sonra ise yatağa mahkum olduğunu belirten baba Aydın, "Yelda 6 aylıkken kızamık geçirdi. Bir daha da iyileşemedi. Oğlum Umut ise 1,5 yaşındayken ateşlendi. Yüksek ateş sonrasında O da yatalak oldu. Doktorlar Umut için ’Yaşamaz’ dediler. Fakat Umut, azmi sayesinde yürümüye başladı. Şimdi lise 1. sınıf öğrencisi" dedi.

Okula babası ile gidip geldiğini söyleyen Umut ise, "Okuyabildiğim yere kadar okuyacağım. Gerek öğretmenlerim gerekse arkadaşlarım okulda bana yardım ediyorlar. Okulda ihtiyacımı arkadaşlarımın yardımıyla görebiliyorum" diye konuştu.

Umut, kendisinin zor da olsa yürüyebildiğini fakat ablası Yelda’nın ise daha zor durumda olduğunu belirterek, ona da yardım edilmesini istediğini söyledi.

zonguldak
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 17:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?