3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kumdan tablolara sponsor aranıyor

Zonguldak’ta inşaat kumundan Atatürk portreleri yapan ressam Harun Toksoy, 1 yılda kumdan yaptığı 25 Atatürk portresini Antalya’da sergilemek için sponsor arıyor.


Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda Müdür Yardımcı olarak görev yapan Harun Toksoy, dekupaj tekniğinden yararlanarak, kumlama yöntemini geliştirmiş ve 2002 yılından itibaren ise kendisine has yöntemle tablolar yapmaya başlamıştı. Toksoy, MDF üzerine inşaatta da kullanılan doğal taşlardan elde edilen renkli kum ve ahşap tutkalı yardımıyla 1 yıl içerisinde 41 adet Atatürk portresi yapmıştı. Birbirinden güzel ve canlı görüntüsü ile dikkat çeken ve asırlarca solmadan ve eskimeden saklanabilen Atatürk portrelerine sanatseverlerin yoğun ilgisi üzerine Toksoy, gelen sergi önerilerini değerlendirmeye çalışıyor. Yaptığı Atatürk portrelerinden 16'sını satan Toksoy, elindeki 26 portreyi Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulubü'nde sergileyebilmek için sponsor arıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenemeyi düşündüğü “Kumdan Atatürk Portreleri” sergisi için davetiye, katalog çekimleri, reklam ve taşıma gibi kendisinin bütçesini aşan maliyetlerin çıktığını belirten Toksoy, kendisine yardımcı olacak bir belediye, bir kurum yada işadamı gibi sponsor aradığını kaydetti. Antalya’nın seçkin ve üst düzey insanlarının üyeleri arasında yer aldığı kulüpte açılacak sergide bölgenin de reklamı olacağını vurgulayan Toksoy, “Bunun için özellikle bölge belediye başkanları ve işadamlarının bize sahip çıkması gerekiyor. Bu sergiyi açabilmek için yoğun çaba sarf ediyorum. Gerek bölgenin gerekse bu sanatın ve yöntemin tanıtımı için çok önemli olan bu sergiyi kaçırmak istemiyorum. Sponsor bulamamaktan ve maddi konularda tıkanıp kalmaktan endişeleniyorum. Bu kadar uğraş ve emeğin sarf edildiği ve ilk kez benim tarafımdan bulunan bu sanatın, bölgenin de tanıtımına büyük destek sağlayacağına inanıyorum. Her geçen gün ilginin daha da arttığı bu sanata, özellikle belediye başkanlarımızın sahip çıkmasını istiyorum” dedi.


Ressam Toksoy, sponsorluk için kendisine harun_toksoy@hotmail.com isimli mail adresinden ulaşılabileceğini belirtirken, bölge belediye başkanlarını sponsorluk teklifi için ziyaret etmeyi hedeflediğini de kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 17:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?