3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kuraklık geçici değil kalıcı

Erozyonla Mücadele Haftası çerçevesinde TEMA Vakfı Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan ve TEMA gönüllüleri tarafından valilik önünde tören düzenlendi.


Valilik önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, TEMA Vakfı Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, Tarım İl Müdürü Yusuf Akın, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar, yavru ve genç temacılar katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, TEMA Vakfı Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, “Kuraklık geçici değil kalıcı, hayatta kalmak için harekete geç” çağrısında bulunarak, “TEMA gönülleri, ‘kuraklık ve su’ ana temasının vurgulanacağı erozyonla Mücadele Haftası’nda TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı ziyaret ederek ‘Su Çerçeve Yasası’ çıkarılması için desteklerini isteyeceğiz. Su varlığımız giderek azalmakta. Ülkemiz bundan böyle hep yarı kurak iklim sürecinde olacak. O nedenle hayatta kalmak için harekete geçmeli ve uyum sağlamalıyız. Toplum olarak en önemli görevimiz öncelikle toplum olarak suyu tasarruflu kullanmayı öğrenmeliyiz. Su yaşamımız için gerekli temel bir varlıktır ve herkesin suya ulaşmaya hakkı vardır. Ancak, günümüzde gelişmekte olan dünyadaki, her beş insandan biri (toplamda 1,1 milyar kişi), Birleşmiş Milletlerin kullanıcının evine en az bir kilometre mesafedeki bir kaynaktan kişi başına en az 20 litre su olarak tanımladığı güvenli içme suyuna ‘makul sınırlar’ çerçevesinde ulaşamadıkları için hastalanma ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadır. Kuraklıkla mücadele için su çerçeve yasasına ihtiyaç var” dedi.
Toplumun her kesiminin erozyonla mücadele etmesi gerektiğini belirten Aydan, konuşması şu şekilde sürdürdü: “TEMA Gönüllüler, bu yıl 16’ıncısı düzenlenen erozyonla mücadele haftası etkinlikleri çerçevesinde, toplumu oluşturan her kesimi kuraklıkla mücadele ve su varlığımıza sahip çıkmak için harekete geçmeye ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyor. Bunun için önce birey sonra toplum olarak suyumuzu tasarruflu kullanmayı öğrenmeli ve kuraklıkla mücadele için ‘Su çerçeve yasası’na acilen TBMM’den geçirmeliyiz.”


TEMA Vakfı Zonguldak Temsilcisi Berran Aydın’ın konuşmasından sonra yavru temalar tarafından şiir ve kompozisyon okundu. Daha sonra Belediye Kültür Merkezi önünde ‘Suyu Boşa Harcama’ konulu stand açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?