3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kurbanlık hayvan satışları başladı

DEVREK'TE KURBANLIK HAYVAN SATIŞLARI BAŞLADI

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde kurbanlık hayvan satışları başladı.

Devrek Sazlık Çayı mevkiinde kurulan kurbanlık hayvan pazarı kurbanlık hayvan fiyatlarının yüksek olmasından dolayı alış veriş durgun geçiyor.

Kurulan hayvan pazarında küçükbaş hayvanların fiyatlarının ortalama 400 TL ile 500 TL arasında değişirken büyükbaş hayvanlar ise 2 bin TL ile 4 bin TL arasında alıcısını bekliyor. Kurbanlık hayvan sahipleri, “Bu sene kurbanlık hayvan satışları çok durgun geçiyor. Bunun sebebinin gerek küçükbaş gerekse büyükbaş hayvanların geçen senlere oranla pahalı olmasından kaynaklanıyor. Bu nedenle bayrama çok az bir zaman kalmasına rağmen istediğimiz potansiyeli yakalamış değiliz” dediler.

Vatandaşlar ise, “Kurbanlık hayvanların yanına yaklaşılmıyor. Geçen seneye göre çok pahalı herhalde bu gidişte kurban kesemez hale geleceğiz” dediler.

Belediye yetkilileri hoparlörlerden sık sık anonslar ederek bayramda kurbanlarını vatandaşları rahatsız edecek yerlerde kesilmemesi, hijyen kurallarına uyulması, isteyen vatandaşların belediye mezbaha nesinde hayvanlarını kestirebileceklerini, özellikle hijyen konusuna riayet etmeyenler hakkında yasal işlem başlatılacağını ilanı yapılıyor.

DEVREK'TE KURBANLIK HAYVAN SATIŞLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:29:04
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 13:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?